Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan tasapeliin Seinäjoella

SJK Akatemian sekä Gnistanin välinen kamppailu tarjosi vauhtia sekä neljä maalia katsojilleen.

Ykkösen alemman loppusarjan ottelu alkoi vauhdikkaasti. Gnistan siirtyi johtoon 10. peliminuutilla, kun pallo pomppi kulmapotkusta useamman yrityksen jälkeen SJK Akatemian maaliin. Maali merkittiin omaksi maaliksi, mutta korjattaneen myöhemmin Rony Huhtalan osumaksi. Vain hetki tämän jälkeen SJK tuli tasoihin, kun keskitys ohjautui Gnistan-maalin oman pelaajan kautta. Lisää maaleja oli luvassa 19. peliminuutilla, kun Momodou Sarr laukoi rangaistuspotkusta pallon varmasti isäntien maaliin.

Gnistan oli lisätä johtoaan 37. minuutilla, kun Momodou Sarr karkasi läpiajoon, mutta viimeistely pysähtyi SJK-vahti Tuomas Pöyhöseen. Kaksi minuuttia myöhemmin SJK oli lähellä tasoittaa ottelun. Oskari Pihlaja ampui tulisesti 16 metristä, mutta laukaus pysähtyi tolppaan. Kokonaisuudessaan ensimmäinen puoliaika oli vauhdikas, mutta enempää maaleja ei nähty sen aikana, joten tauolle lähdettiin Gnistanin 1-2-johdossa.

Gnistan oli lisätä johtoaan toisen puoliajan alussa, kun Jean Mabinda laukoi tulisesti rangaistusalueen rajalta, mutta vieraiden epäonneksi yritys pysähtyi SJK-maalin ylärimaan. Tasaisen toisen puoliajan avausmaali nähtiin 69. minuutilla, kun SJK:n Jonathan Muzinga puski isännät tasoihin. Ensimmäisen 45 minuutin tavoin ottelu jatkui vauhdikkaasti ja maalipaikkoja nähtiin kentän molemmissa päädyissä. SJK Akatemia oli ottelun loppu kohti hallitsevampi osapuoli, mutta Gnistan-puolustus kesti maalivahti Otso Linnaan johdolla.

Päävalmentaja Joonas Rantanen oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeen kohentumiseen.

– Noin 15. minuutilta aina SJK:n toiseen maalin asti pelasimme hyvin ja varsinkin toisen puoliajan alku oli täysin hallinnassa. Annoimme itsellemme mahdollisuuden voittaa tänään, mutta paikat jäivät käyttämättä ja päästimme vastustajan mukaan liian helpolla maalilla. Tärkeää, että paransimme pelaamista ja samanlainen mentaliteetti tarvitaan PEPO-peliin.

Gnistanin kausi jatkuu ensi viikon lauantaina kotiottelulla lappeenrantalaista PEPOa vastaan. Matsiliput myy Tiketti ja voit ostaa omasi ennakkoon tästä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.