Kuva: Kalevi Hämäläinen

Otteluraportti: Paikallisottelusta jälleen tasapeli

Pihlajamäessä lauantaina kohdanneet Gnistan ja PK-35 päätyivät toista kertaa tällä kaudella pistejakoon. Gnistanin maaleista vastasivat Rony Huhtala ja kolmannessa ottelussa perättäin osunut Momodou Sarr.

PK-35 sai otteluun loistavan alun, kun pallo oli Gnistanin maalivahti Jiri Kosken takana ensimmäistä kertaa neljän minuutin pelin jälkeen. Pitkän kotjoukkueen pallonhallinan päätteeksi peliväline päätyi kuudentoista ulkopuolelle Hussein Mohamedille, joka tykitti pallon tarkasti alakulmaan.

Gnistan ei kuitenkaan joutunut pitkään tuskailemaan tappioasemassa. 10 minuutilla Yoshiaki Kikuchi antoi kulmapotkun, johon PK-puolustajan pään kautta Fabian de Abreu pääsi jatkamaan. Tämän yrityksen kotijoukkueen maalivahti Otso Knuuttila vielä selvitti, mutta paluupallossa oli paikalla Rony Huhtala, joka iski pallon verkkoon.

Ensimmäinen puoliaika jatkui tasaisena, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut erikoistilanteita lukuunottamatta luomaan hyviä maalintekotilanteita.

Hetkeä ennen puoliaikaa yksi näistä erikoistilanteista johtikin PK-35:n johtomaaliin, kun Ville Salmikivi onnistui jatkamaan sivuvaparin Gnistanin verkkoon. Tauolle siis siirryttiin kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Toinen jakso oli paikallisottelun hengen mukaisesti kovaa taistelua ja vauhdikasta peliä. Viimeiset ratkaisut molemmissa päissä jättivät kuitenkin toivomisen varaa eikä maalipaikoilla herkuteltu.

62 minuutilla Gnistan kuitenkin onnistui murtamaan PK:n puolustuksen hienolla hyökkäyksellä. Kikuchi pääsi kääntymään keskikentällä ja lähetti samantien pystypallon kotijoukkueen puolustajien väliin, jonne Momodou Sarr oli tekemässä juoksua. Myös kahdessa edellisessä ottelussa tolppien väliin osunut Sarr ei läpiajosta erehtynyt ja toi Gnistanin tasoihin.

Ottelun loppu oli vauhdikasta vääntöä, jossa välillä tunteetkin kuumenivat. Kumpikaan ei onnistunut kuitenkaan lisämaaleja iskemään ja näin pisteet tasattiin toista kertaa tällä kaudella Gnistanin ja PK-35:n välillä.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen manasi helppoja takaiskumaaleja.

– Tasainen ja rikkonainen peli. Päästimme luvattoman helpot maalit, mutta positiivista toki, että nousimme kahdesti tappiolta tasoihin. Hyökkäämisestä uupuu tietty sujuvuus ja pelaaminen on ajoittain edelleen liian sekavaa. Kaikesta huolimatta toistan samat sanat kuin viimeksikin, meidän on jatkettava työntekoa ja valmistauduttava seuraavaan koitokseen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.