Kuva: Kalevi Hämäläinen

Otteluraportti: MP vahvempi sunnuntai-illan kamppailussa

Vahvan vieraspelin pelannut MP haki 0-2 vierasvoiton Oulunkylästä.

Ottelun suuntaviivat tulivat selväksi jo ensimmäisen vartin aikana, vaikka Gnistanin Momodou Sarr väänsi itsensä maalipaikkaan jo aivan alkuminuuteilla Fabian de Abreun oivallisesta pystypallosta. Vahvasti pelissä mukana ollut MP löysi toistuvasti tilaa Gnistanin puolustuksen selustasta luoden laitojen kautta useita vaarallisen näköisiä tilanteita Kipinän maalille. Gnistanilla sen sijaan oli hankaluuksia saada omaa peliään kulkemaan eikä edes muutamat lupaavan näköiset hyökkäysaihiot johtaneet maalipaikkoihin. Ottelun kuvaan sopien puoliajan paras maalintekopaikka siunaantui vieraiden Kevin Beugrelle, joka pääsi puskemaan rangaistusalueelta, mutta Jiri Kosken loistotorjunta piti ottelun maalittomana ensimmäisen puoliajan osalta.

Toinen puoliaika ei tuonut suurta muutosta ottelutapahtumiin tuonut. Tarkasti puolustanut ja kovasti taistellut MP onnistui edelleen pitämään varsin ponnettoman Gnistanin tehottomana luoden itse useita vaarallisen näköisiä tilanteita Jiri Kosken maalille. Gnistanillakin oli oma mahdollisuutensa 60. minuutilla kun Jyri Kiuru vapautti syötöllään Momodou Sarrin maalipaikkaan, mutta Otto Huuhtanen torjui läheltä tulleen laukauksen varmoin ottein.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin MP iski jo pidempään ilmassa roikkuneen avausmaalin kun kulman jälkitilanteesta pallo ajautui Joslyn Luyeye-Lutumban jalkaan ja tämä latasi pallon maaliin tarkalla laukauksellaan rangaistusalueen ulkopuolelta. MP kaunisteli johtoaan 80. minuutilla Topi Keskisen iskettyä pallon verkkoon vahvan murtautumisensa jälkeen. Edes taktiset muutokset eivät tuoneet Gnistanin peliin tarvittavaa puhtia, joten kuparinen jäi tänään rikkomatta isäntien osalta.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli luonnollisesti pettynyt pelin jälkeen.

– Aloitettiin peli hyvin, mutta mitä pidemmälle ensimmäinen jakso eteni niin sitä vaisumpia olimme. Toinen jakso oli kaikkinensa hyvin heikko. Varmasti tarvitsemme kentälle enemmän sydäntä ja taistelua kuin mitä tänään näytimme. Mutta meidän on myös pystyttävä nostamaan pelaamisen tasoa, ihan kaikissa pelin eri vaiheissa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.