Otteluraportti: Maukas vierasvoitto PEPO:sta

Gnistan matkasi torstaina Lappeenrantaan, jossa tavoitteena oli palata takaisin voittojen makuun. PEPO tarjosi keltapaidoille kovan vastuksen, mutta lopulta arvokkaat kolme pistettä matkasivat Oulunkylään Rony Huhtalan ja Momodou Sarrin maaleilla.

Ottelun alku Lappeenrannassa oli Gnistanille vaikea. Oma hyökkäyspeli ottanut tuulta alleen ja palloa ei saatu avattua kontrolloidusti PEPO:n paineen alta. Näin peli meni enemmän tai vähemmän pitkän pallon roiskimiseksi ja kotijoukkue otti pallonhallinnan itselleen.

PEPO:n hallinta tuotti tulosta jo kuuden minuutin kohdalla, kun Topi Pasi pääsi puskemaan kotijoukkueen 1-0 johtoon kulmapotkusta.

Tappiolle jääminen ei vielä herättänyt keltapaitoja kunnolla peliin mukaan ja ottelu jatkui vieraiden kannalta hankalasti. Vähitellen puoliajan edetessä pallonhallinta kuitenkin tasoittui ja Gnistankin alkoi saada palloa liikuteltua PEPO:n puolustusalueelle.

Gnistanin tasoitusosuma syntyi 24 minuutin kohdalla Rony Huhtalan yksilösuorituksesta ja se olikin upeaa katseltavaa. Huhtala hassutti oikealla laidalla kotijoukkueen puolustajaa ja eteni vapaaseen tilaan rangaistusalueelle. Ennen kuin muu PEPO-puolustus ehti hätiin, oli Huhtala jo lähettänyt pienestä kulmasta kauniin ulkosyrjäsijoituksen takanurkkaan ohi Craig Hillin.

Tasoitusmaali piristi selvästi Gnistanin peliä ja hallinta ottelussa alkoi siirtyä enemmän keltapaidoille. Ennen taukoa vieraat saivat juhlia vielä johtomaalia, kun 40 minuutilla PEPO-puolustus menetti pallon Gnistanin prässille ja Momodou Sarr viimeisteli varmasti ensimmäisen osumansa Gnistanin väreissä.

PEPO meinasi tulla ottelussa tasoihin heti toisen puoliajan alussa. Roope Huhtala pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta pusku kolisi Gnistanin onneksi ylärimaan.

Tämän jälkeen peli jatkui varsin tasaisena, mutta Gnistanilla oli ensimmäistä jaksoa paremmin peli hallinnassa. PEPO nosti miehiä kohti keltaisten aluetta ja Gnistanille aukesi lukuisia maalintekopaikkoja vastahyökkäyksistä.

Lähimmäksi Gnistanin pelaajista lisämaalien tekoa pääsi kapteeni Fabian de Abreu, joka puski kulmapotkusta pallon ylärimaan. Myös Luca Weckströmillä ja Topi Järvisellä oli paikkoja ratkaista ottelu lopullisesti.

Vaikka kolmatta maalia ei onnistuttu tekemään, taisteli Gnistan ja Jiri Koski puolustuksen viimeisenä lukkona kaikki tilanteet loppuun asti kunnialla ja pisteet matkasivat Oulunkylään.

– Olen todella iloinen joukkueen puolesta, pelaajilta iso työ. PEPO teki pelistä todella haastellisen meille ja voiton eteen piti taistella viimeiselle sekunnille asti, päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi ottelun jälkeen.

– Alku oli vaikea emmekä päässeet peliin mukaan. Jouduimme osin muokkaamaan pelaamista ja ylipäätänsä paransimme ensimmäisen jakson aikana. Lopun paria hässäkkää lukuunottamatta toinen jakso oli ehjempi ja olisimme voineet ratkaista pelin kolmannella maalilla.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.