Otteluennakko: Lauantain paikalliskamppailussa pelissä isot pisteet

Gnistan ja PK-35 mittelevät lauantaina voimiaan kauden toisessa paikalliskamppailussa. Ottelu alkaa Pihlajamäen MagneCit Areenan tekonurmella kello 17:00. Jos et pääse paikan päälle kannustamaan Kipinää voittoon, Ruutu+ välittää ottelun suorana lähetyksenä.

Edellisessä ottelussaan Gnistan tasasi pisteet FF Jaroa vastaan tasaisen kamppailun päätteeksi. Tehokkaasti ensimmäisellä puoliajalla esiintynyt Gnistan karkasi jo kahden maalin johtoon Momodou Sarrin ja Maximo Tolosen maaleilla, mutta Jaro kiri johdon kiinni toisella puoliajalla. Lauantaina mitellään isoista sarjapisteistä, sillä voitto veisi Gnistanin jo hyvin lähelle sijoittumista kuuden parhaan joukkoon.

Isoista pisteistä taistelee myös lauantain vastustaja PK-35, joka taistelee kynsin hampain säilymisestä sarjan alemmassa keskikastissa. Viimeisellä putoajan paikalla tällä hetkellä majaileva MP vaanii vain pisteen PK-35:n takana, joten varaa pistemenetyksiin ei tässä vaiheessa punamustilla juuri ole. Haastavan kauden pelannut PK-35 on päässyt hyvään iskuun perussarjan loppusuoralla, sillä paikalliskamppailuun se lähtee peräti neljän ottelun tappiottomassa putkessa.

Kausi 2021 sujui sarjanousija PK-35:lta varsin mukavasti. Perussarjassa etenkin sarjan alemman kastin joukkueet kaatuivat hyvällä prosentilla, jonka myötä punamustat sijoittuivat seitsemänneksi jääden siten niukasti alempaan jatkosarjaan. Sarjapaikka säilyi lopulta melko vaivattomasti, mutta PK-35:n lopullinen sijoitus tippui kahdeksanneksi muutaman jatkosarjassa kärsityn tappion vuoksi.

Kuluvalla kaudella PK-35 jatkoi seuraa jo useamman vuoden luotsanneen Kim Raimin komennossa. Muun muassa Daniel Rantasen ja Jonathan Muzingan kaltaiset avainpelaajat jättivät joukkueen talvella, mutta vastapainoksi PK-35 onnistui saamaan mm. Pauli Kuusijärven ja Esa Terävän nimet jatkosopimuksiin. Lisäksi luottotoppari Marko Koskinen palasi lujittamaan joukkueen puolustusta ja Etelä-Amerikasta Pihlajamäkeen kaapattu kolmikko Olmes GarciaMiguel Medina ja Luis Rodriguez on lunastanut vahvistuksen kannuksensa kauden kääntyessä loppusuoralle. Edellä mainittujen nimien lisäksi isossa roolissa PK-35:n nousujohteisella loppukaudella on ollut hyvän maalivireen löytänyt Terävä. Lauantain ottelussa PK-35:lla on kosolti kokoonpanohuolia, sillä molemmat maalivahdit Rafael Zbinden ja Otso Knuuttila loukkaantuivat edellisessä ottelussa KPV:a vastaan, jonka lisäksi Raimin joukot joutuvat tulemaan toimeen ilman korttitilin täyttymisen vuoksi pelikieltoa kärsiviä Pauli Kuusijärveä ja Viljami Isotaloa.

Kauden ensimmäinen paikalliskamppailu käytiin huhtikuussa Oulunkylässä sarjan avauskierroksella. Ottelun alkua hallinnut Gnistan siirtyi johtoon Kasperi Liikosen osumalla, mutta otteitaan terävöittänyt PK-35 kiri tasoihin. Ottelu oli alusta loppuun tiukkaa taistelua jokaisesta pallosta ja tasapeli olikin varsin oikeutettu lopputulema tässä sarjan avauskamppailussa.

Gnistan saa lauantain otteluun takaisin pelikieltonsa kärsineen Rony Huhtalan. Lisäksi kuluneella viikolla joukkueen riveihin liittynyt ja joukkueen kanssa läpi viikon harjoitellut Medo on pelikelpoinen heti lauantaina. Sivussa paikalliskamppailusta ovat vammojaan parantelevat Tommi Jäntti, Luca Weckström ja pitkäaikaistoipilas Kasperi Liikonen. Heidän lisäkseen sivussa on myös Henrik Ölander, jonka korttitili täyttyi Jaro-ottelussa otetun varoituksen myötä.

Gnistan on valmistautunut huolellisesti paikalliskamppailuun läpi viikon. Päävalmentaja Joonas Rantanen korostaa, että lauantaina on löydyttävä valmiutta kovaan taisteluun, sillä vastustaja tuskin antaa tuumaakaan periksi.

– Valmistautuminen otteluun on sujunut normaaliin tapaan ja joukkueessa vallitsee mielestäni positiivinen energia. PK-35 on hyvässä oslissa ja meiltä on löydyttävä valmius taistella tiukasti alusta loppuun. Jaro-ottelusta jäi parannettavaa kokonaisuudessaan pallollisessa toiminnassa ja boksin puolustamisessa, mutta tilanteenvaihdot korostuvat varmasti tulevassa ottelussa yhtä lailla.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.