Otteluennakko: Gnistan isännöi MP:ta sunnuntaina

McDonald's Pukinmäen otteluennakko! Tiukasti paikasta kuuden parhaan joukossa kamppaileva Gnistan kohtaa sunnuntaina sarjan häntäpäässä putoamista vastaan pelaavan MP:n. Perussarjan toiseksi viimeisen kierroksen päättävä koitos käynnistyy Oulunkylän Mustapekka areenalla kello 18:30. Ennakkoliput myy Tiketti.

Edellisessä ottelussaan Gnistan tasasi pisteet tiukassa paikalliskamppailussa PK-35:a vastaan. Tehokkaasti paikoistaan osunut PK-35 johti tauolla 2-1, mutta Kipinä onnistui kirimään pelin tasoihin. Gnistanin maaleista ottelussa vastasivat Rony Huhtala ja Momodou Sarr. Gnistanin riveihin heinäkuussa liittynyt Sarr on heiluttanut maaliverkkoa kolmessa pelissä peräkkäin. Tasapeli oli Gnistanin neljäs tappioton peli putkeen, tosin kolme näistä ovat olleet tasapelejä. Voittamalla MP:n sunnuntaina Gnistan varmistaisi paikkansa ylemmässä jatkosarjassa.

Sunnuntain vastustaja MP kaipaa sekin kipeästi pisteitä, sillä mikkeliläiset ovat ajautuneet taistelemaan sarjapaikastaan todenteolla. Ennen runkosarjan kahta viimeistä ottelua sinipaidat ovat viimeisellä putoajasijalla, mutta matkaa PK-35:n on vain yksi piste. Erityisen synkkä MP:lle oli heinäkuu, jolloin sinipaidat voittivat seitsemästä ottelusta vain yhden. Elokuussa MP osoitti olevansa valmis taistelemaan sarjapaikastaan kynsin hampain ottamalla komean 3-0 voiton sarjan kärkipaikalle mielivästä KTP:sta.

Kaudella 2021 MP oli niin ikään ajoittain hankaluuksissa, mutta keskikesän vahvat otteet riittivät turvaamaan paikan putoamisviivan paremmalla puolella. Alemmassa jatkosarjassa mikkeliläiset onnistuivat säilyttämään sarjapaikkansa tärkeän JIPPO-kotivoiton myötä.

MP jatkoi tällä kaudella kaudesta 2020 joukkueen päävalmentajana toimineen Juha Pasojan komennossa. Joukkueessa nähtiin jonkin verran vaihtuvuutta Iiro Äijön ja Yassin Daoussin kaltaisten puolustuksen avainhahmojen jättäessä Etelä-Savon taakseen ja heidän lisäkseen hyökkääjä Samson Ebuka lähti SJK Akatemiaan. MP onnistui menetysten paikkauksessa kohtalaisen hyvin, sillä puolustukseen hankitut Väinö Vehkonen(Klubi 04)Samuli Hölttä(JIPPO) ja Jarkko Heimonen(EIF) ovat kuuluneet läpi kauden Pasojan joukkojen avainhahmoihin. Hyökkäyspäässä eniten roolia on ottanut seuran oma kasvatti, vikkelä laitahyökkääjä Topi Keskinen, joka on iskenyt seitsemän maalia. Viime aikoina vahvoja otteita esittänyt keskikentän pohjapelaaja Jonathan Dunyin tulee olemaan kullanarvoinen pelaaja MP:lle loppukauden tiukassa säilymistaistelussa, kuten myös nuorten maajoukkueessakin tällä kaudella esiintynyt Keskinen.

Joukkueet tasasivat pisteet kauden ensimmäisessä kohtaamisessa 1-1 lukemin. Sateisessa Mikkelissä pelattu ottelu näytti jo kääntyvän isännille, mutta Fabian de Abreun kulman jälkitilanteesta 89. peliminuutilla iskemä tasoitusmaali pelasti Kipinälle sentään pisteen tuliaisiksi kotimatkalle.

Gnistanilta varmasti sivussa ottelusta on punakorttia paikalliskamppailun päätteeksi katsellut Rony Huhtala sekä loukkaantumisistaan toipuvat Luca Weckström ja Topi Järvinen. Tovin sivussa ollut Tommi Jäntti on lähellä paluuta kokoonpanoon, joten hänen pelikuntonsa ratkeaa vasta pelipäivänä. Varma kokoonpanoon palaaja on pelikieltonsa kärsinyt Henrik Ölander.

Ollaan kauden tärkeimpien pelien äärellä, joten kotiyleisön tuki nousee suureen arvoon kenttätapahtumien ohella. Päävalmentaja Joonas Rantanen toivoo kotiyleisöltä mahdollisimman äänekästä tukea sunnuntain ottelussa.

– Toivottavasti saamme jälleen kotiyleisön tuen taaksemme ja sitä kautta sopivan annoksen energiaa peliimme. Varmasti niin joukkue kuin yleisökin haluaa olla syksyllä mukana taistelemassa kärkisijoista. 

Rantasella on selkeä resepti, jolla ottelu voitetaan sunnuntaina. Päävalmentaja odottaa joukkueelta kokonaisvaltaisen vahvaa suoritusta.

-Vahva peruspelaaminen hyökätessä ja puolustaessa sekä tarkkuus ja päättäväisyys kentän molemmissa päissä ovat avainasemassa sunnuntain ottelussa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.