Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan ja Jaro tasasivat pisteet Oulunkylässä

Oulunkylän Mustapekka Areenalla pelattu ottelu näytti jo päättyvän kotivoittoon, mutta Jaro kiri kuitenkin tasoihin toisella puoliajalla.

Ykkösen ylemmän keskikastin joukkueiden välinen kamppailu alkoi vierasjoukkue FF Jaron hienoisella hallinnalla. Ottelun ensimmäinen maalipaikka aukesi Jaron Joni Remesaholle, mutta Gnistan-puolustaja Tuukka Andberg ehti juuri väliin ja onnistui näin estämään laukauksen maalin läheltä.  Gnistan siirtyi ottelussa 1-0-johtoon 21. minuutilla. Tuukka Andbergin purku omalta rangaistusalueelta tavoitti hyökkääjä Momodou Sarrin, joka kirmasi läpiajoon ja siirsi isännät johtoon. Vain hetkeä myöhemmin Maximo Tolonen laukoi rangaistuspotkusta Gnistanin jo kahden maalin johtoon.

Ottelun 37. peliminuutilla Jaro oli todella lähellä tasoitusta, kun Antonio Hotta pääsi puskemaan kulmapotkun jälkitilanteesta. Pietarsaarelaisten epäonneksi pusku viuhui niukasti ohi Gnistan-maalin. Jaro oli hallitsevampi osapuoli ensimmäisellä puoliajalla, mutta Gnistan käytti tilaisuutensa terävästi, joten tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-0-johdossa.

Onni Suutari oli lähellä lisätä Gnistanin johtoa heti toisen puoliajan alussa, kun 19-vuotias järkäle laukoi tulisesti noin 20 metristä pystyjuoksun päätteeksi. Jaro-vahti Mykyta Savchenko oli kuitenkin hereillä ja torjui laukauksen kulmapotkuksi. Jaro onnistui tekemään kaivatun kavennusmaalin, kun Paul-Emile Tendeng laukoi rangaistuspotkusta pallon Gnistan-maalin vasempaan alakulmaan. Heti maalin jälkeen Jaron Joni Remesaho karkasi puolittaiseen läpiajoon, mutta hänen vaisuksi jäänyt laukaus pysähtyi Gnistanin maalivahti Jiri Koskeen. Gnistanin ilta synkkeni 72. minuutilla, sillä Jaron Albin Björkskog puski ottelun tasoihin Jami Kyöstilän keskityksestä.

Ottelun lopussa molemmat joukkueet onnistuivat luomaan muutaman hyvän maalipaikan, joista parhaimmat siunaantuivat Jaron Albin Björkskogille sekä Gnistanin Yoshiaki Kikuchille. Ruuti oli kuitenkin märkää kentän molemmissa päädyissä, joten pisteet menivät jakoon lukemin 2-2.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli pettynyt ottelun lopputulokseen.

– Totta kai on pettymys menettää kahden maalin johto. Jaro pääsi jo ensimmäisellä puoliajalla liian monta kertaa etenemään meidän boksin sisään ja se johti virheisiin, mitä pidemmälle ottelu eteni. Hyökätessä meidän olisi pitänyt pystyä viemään pallo syvemmälle, mutta Jaron prässin ohittaminen tuotti vaikeuksia. Vaikka tällä hetkellä päällimmäinen olo on pettymys, niin meidän on jatkettava töiden tekemistä ja keskityttävä seuraavaan otteluun, Rantanen kertoi ottelun jälkeen.

Gnistanin kausi jatkuu ensi viikon lauantaina paikallisottelulla PK-35:ta vastaan Pihlajamäen MagneCit Areenalla.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.