Otteluraportti: Gnistan otti vieraspisteet mukaan Tammisaaresta

Perinteisesti Tammisaari on ollut Gnistanille vaikea vieraskohde, mutta keskiviikkona täydet kolme pistettä matkasivat Oulunkylään Luca Weckströmin ja Douglas Caen maaleilla.

EIF tuli otteluun aktiivisella prässillä ja onnistuikin katkomaan Gnistanin pallonhallinnat lyhyeen. Vähitellen keltapaidat alkoivat löytää kuitenkin avaimia prässin purkamiseen ja saikin painopistettä käännettyä kohti kotijoukkueen maalia. Vartin kohdalla useampikin keltapaita pääsi 15 sekuntin sisään testaamaan vetoaan, mutta aina löytyi uusi EIF-pelaaja pallon eteen eikä pelivälinettä saatu verkkoon asti.

Ottelun avausmaali nähtiin noin 30 minuutilla. Maximo Tolonen tarjoili kulmapotkun ja ensimmäistä kertaa Ykkösessä avaukseen päässyt Luca Weckström nikkasi pallon maaliin. Maali oli Weckströmille toinen perättäisissä peleissä, sillä avausmaali Ykkösessä syntyi viime perjantain KPV-kotiottelussa.

Enempää osumia ei ensimmäisellä jaksolla nähty, joten tauolle lähdettiin Gnistanin 0-1 vierasjohdossa.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena EIF:n pitäessä hieman enemmän palloa ja Gnistanin keskityttyä vastaiskuihin. Gnistanin puolustuksessa tekeminen oli kuitenkin läpi ottelun varmaa ja kotijoukkue onnistuttiin hyvin pitämään poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 69 minuutilla, kun Douglas Cae pääsi ampumaan itse hankkimansa rangaistuspotkun varmasti yläkulmaan.

EIF pyrki parhaansa mukaan nousemaan taisteluun pisteistä, mutta Gnistanin puolustus jatkoi vakuuttavia otteitaan ja selvitti tilanteet kuivin jaloin. Näin todella harvinaiset vieraspisteet Tammisaaresta matkasivat Oulunkylään 0-2 lukemin.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli syystäkin tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Tärkeimpänä asiana haluan sanoa, että pelaajat tekivät todella ison työn ja laittoivat itsensä likoon joukkueen puolesta. Blokkasimme laukauksia ja suojelimme maalia erinomaisesti. Saimme palkinnon kovasta työstä.

– Puolustimme suunnitellusti matalalta ja saimme pidettyä EIF:n vaarallisimmat pelaajat pois kriittisiltä alueilta. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla hyökkäsimme myös hyvin, toisella jaksolla pidemmät hyökkäykset jäivät vähiin, mutta tänään johtoasemassa se ei ollut ongelma.

Nämä saattavat kiinnostaa

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.