Otteluraportti: Gnistan kaatui Paraisilla

Sarjataulukossa putoamisviivan alapuolella majaileva PIF yllätti Gnistanin lauantai-iltana Paraisilla.

Vierasjoukkue Gnistan otti pelin haltuunsa heti ensi minuuteista lähtien. Ensimmäisen vartin aikana Jyri Kiuru ja Maximo Tolonen pääsivät muutaman laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta Piffen-puolustus kesti maalivahti Olli Hakanpään johdolla.

Ottelun 25. minuutilla Maximo Tolonen murtautui hyvin vasemmalta laidalta ja tarjoili Luca Weckströmille avopaikan. Hyökkääjän laukaus pysähtyi maalin edustalla kotijoukkueen puolustajaan. Ensimmäisen puolen tunnin ajan Gnistan piti palloa vahvasti hallussaan ja Piffen kyttäsi mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin, mutta maalipaikoille asti isännät eivät päässeet.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Piffenin Kajus Svanberg laukoi kaukaa ja pallo näytti jo menevän maaliin. Gnistan-vahti Jiri Koski venytti kuitenkin sormensa väliin ja sai ohjattua tippuvan pallon yliriman yli, joten tauolle lähdettiin tilanteessa 0-0.

Gnistan aloitti sähäkästi toisen puoliajan ja vain minuutin pelin jälkeen Jean Mabinda pääsi laukomaan noin 15 metristä, mutta Piffen-vahti Hakanpään loistava jalkatorjunta piti lukemat tasoissa. Myös Piffenillä oli alussa hyvä mahdollisuus maalintekoon, sillä 52. minuutilla Gino Berg karkasi puolittaiseen läpiajoon. Laukaus painui kuitenkin niukasi ohi Gnistan-maalin takatolpan.

Ottelun avausmaali nähtiin 56. minuutilla, kun Piffenin Yoonis Muse laukoi komealla vapaapotkumaalilla isännät johtoon. Vastoin ensimmäisen puoliajan alkua Gnistanin oli todella vaikea saada selkeää otetta peliin ja hyökkäykset pysähtyivät usein viimeistään ennen punapaitojen rangaistusaluetta.

Vastahyökkäykset olivat Piffenin ase myös toisella puoliajalla ja sellaisesta siunaantui 76. minuutilla loistava paikka Luiyi Laguirrelle, jonka laukaus läpiajosta suuntautui päin Gnistan-vahti Jiri Koskea.

Gnistan ei saanut varsinaista loppukiriä aikaiseksi ja muutamia lopun erikoistilanteita lukuun ottamatta Piffen pääsi suhteellisen helpolla oman maalinsa puolustamisessa. Näin ollen kamppailu päättyi kotijoukkueen 1-0 –voittoon.

Päävalmentaja Joonas Rantanen ei ollut tyytyväinen ottelun antiin.

– Tulos oli valtava pettymys ja epäonnistuminen meiltä. Pelasimme aivan riittävän hyvän ensimmäisen jakson johtaaksemme peliä, mikä olisi muuttanut pelin kuvan. Ennen vastustajan maalia hoidimme useamman tilanteen perättäin heikosti, joka johti lopulta vapaapotkuun. Maalin jälkeen esityksemme oli epäorganisoitu ja hengetön.

Gnistanin kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina kotiottelulla SJK Akatemiaa vastaan.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.