Otteluennakko: Lauantaina pelataan pisteistä Paraisilla

Gnistan matkaa lauantaina PIF:n vieraaksi Paraisille. Ottelu käynnistyy Pajbackan nurmella kello 17:00. Ruutu+ välittää ottelun suorana lähetyksenä.

Gnistan nappasi KTP:sta riemukkaan kotivoiton viime sunnuntaina 2-1 lukemin. Vahvasti aloittanut KTP meni 0-1 vierasjohtoon, mutta Kipinä onnistui ensimmäistä kertaa tällä kaudella kääntämään pelin tappioasemasta voitoksi Maximo Tolosen ja Yoshiaki Kikuchin näyttävillä osumilla. Voittonsa myötä Gnistan nousi 24 pisteeseen neljän pisteen päähän sarjan toisena olevasta KTP:sta. Sarjan kärjessä TPS on hienoisella karkumatkalla 32 sarjapisteellään. Tasaisessa sarjassa Gnistanin alapuolella vaanii useampi joukkue iskuetäisyydellä, joten hyvät asetelmat säilyttääkseen varaa pistemenetyksiin ei ole.

Edellisen kerran kaudella 1994 Ykköstä pelanneen PIF:n kausi on ollut toistaiseksi haasteellinen. Joukkue on napannut muutaman makean voiton, mutta vastapainoksi tukkaan on tullut jo 11 kertaa. Sarjajumbona 10 pisteellään värjöttelevä PIF taistelee peleissään pisteistä loppuun saakka, joten useat tappiot ovat tulleet vain 1-2 maalin marginaalilla. Joukkue väläytteli yllätysvalmiuttaan heinäkuun alussa voittamalla ensin PK-35:n kotonaan ja nousemalla seuraavalla kierroksella Mikkelissä 2-0 tappioasemasta 2-3 voittoon.

PIF varmisti sarjanousunsa voittamalla Kakkosen B-lohkon kolmen pisteen erolla FC Honka/Akatemiaan. Pisteitä ja voittoja kertyi kauden aikana niin tasaiseen tahtiin, että edes kolme tappiota neljästä viimeisestä pelistä eivät pudottaneet ”Piffeniä” lohkon piikkipaikalta.

PIF jatkoi Ykkösessä sarjanousuun joukkueensa luotsanneen Stefan Strömborgin komennossa. Kapeasta pelaajabudjetista johtuen joukkueen vahvistamiseen ei juuri ollut, joten PIF keskittyi kiinnittämään Kakkosessa vakuuttaneita runkopelaajiaan, jonka lisäksi joukkuetta vahvistettiin hyvin maltillisesti. MuSasta hankittu Olli Hakanpää on odotetusti napannut ykkösmaalivahdin viitan itselleen ja Hongan organisaatiosta lainattu Benjamin Heikkinen on toistaiseksi laukonut neljä maalia. Joukkueen ykköstykki on jo viime kaudella Kakkosessa maalintekotaitojaan esitellyt Gezim Voca, joka on iskenyt kuusi osumaa. Kesäkuun siirtoikkunassa PIF vahvisti hyökkäyspäätään SalPasta hankitulla Luiyi Laguerrella, jota on kaavailtu lähinnä loukkaantumisen vuoksi pitkään sivussa olevan Kevin Larssonin korvaajaksi.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Oulunkylässä päättyi Kipinän eduksi 1-0. Kärsivällisesti puolustanut PIF onnistui tekemään Gnistanin hyökkäyksen tehottomaksi, mutta kolme pistettä jäivät kuin jäivätkin Oulunkylään Yoshiaki Kikuchin osuttua tolppien väliin näyttävällä kaukolaukauksellaan.

Gnistan tiedotti kuluvalla viikolla vahvistaneensa hyökkäystään Ilveksestä hankitulla Momodou Sarrilla, joka on käytettävissä heti huomisessa ottelussa. Sarrin ohella kokoonpanossa nähdään myös pelikieltonsa kärsinyt Luquinhas sekä loukkaantumisistaan toipuneet Tuukka Andberg ja Rony Huhtala. Sen sijaan viime sunnuntain ottelussa loukkaantunut Tommi Jäntti sekä Elton Maloku ovat sivussa kokoonpanosta.

KTP-ottelussa Gnistan onnistui haparoivaa alkua lukuunottamatta erinomaisesti. Päävalmentaja Joonas Rantanen odottaa näkevänsä samanlaista otetta pelissä myös huomisessa kamppailussa, mutta parannettavaakin löytyy.

– Huomisessa pelissä on tärkeää, että pystyisimme jatkamaan samaa peli-ilmettä ja suoritustasoa kuin mitä näytimme KTP:ta vastaan. Hyökätessä on oltava malttia liikuttaa palloa, mutta myös luoda uhkaa niin laita- kuin keskikaistoilta. Meidän on oltava vielä hieman kurinalaisempia tasapainon ja tilanteenvaihtojen kanssa, jotta vastustaja pysyy pois maalipaikoilta. Kaikkinensa henki ja ilmapiiri joukkueessa ovat hyviä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.