Otteluennakko: Gnistan metsästää sarjapisteitä keskiviikkona Tammisaaressa

Kapteeninsa Fabian de Abreun takaisin kokoonpanoon saava Gnistan kohtaa keskiviikkona EIF:n. Ottelu alkaa Tammisaaren keskuskentän tekonurmella kello 18:30. Ruutu+ välittää ottelun suorana lähetyksenä.

Viime perjantain ottelu KPV:ta vastaan jatkoi Gnistanin alavireistä taivalta Ykkösessä. Keskuspuolustajien poissaoloista kärsinyt Kipinä kärsi kirvelevän 1-2-tappion uransa ensimmäisen osuman aikuisten peleissä iskeneen Luca Weckströmin vastattua isäntien ainokaisesta. Vaikeasta jaksostaan huolimatta Gnistanilla on keskiviikkona mahdollisuus nousta sarjassa kolmannelle tilalle, sillä kolmostilaa hallussaan pitävä EIF on vain kahden pisteen karkumatkalla. Keskiviikon peliin Gnistan voi hakea lisää uskoa kesäkuisesta Pietarsaaren reissusta, jossa Kipinä nappasi hienon vierasvoiton aiemmin hankalaksi osoittautuneesta vastustajasta Jarosta.

Kolmannelta tilalta keskiviikon kamppailuun lähtevä EIF on kerännyt tasaisesti pisteitä suostuen häviämään 12 ottelussa ainoastaan kahdesti. Tammisaarelaisten pelit ovat olleet kautta linjan tasaisia, sillä lukuisten tasapelien ohella ainoastaan SJK Akatemia on poistunut Tammisaaresta murskatappio niskassaan ja kotiavauksessa TPS haki pisteet kahden maalin marginaalilla. Useissa otteluissa vihreäpaidat ovat olleet hankaluuksissa onnistuen kuitenkin kampeamaan tappioasemasta pisteille. Suurin tekijä tähän on ollut AFC Eskilstunasta lainattu Adam Larsson, joka on iskenyt jo 12 osumaa.

Pettymykseen päättyneen viime kauden jälkeen EIF lähti kuluvaan kauteen Mikko Mannisen johdolla. Jatkosopimuksen allekirjoittaneet Valdrin RashicaStanislav Efimov ja Oliver Pettersson kuuluvat viime kauden tapaan joukkueen voimahahmoihin. Kokeneen keskikenttäpelaaja Xhevdet Gelan rooli ei ole yhtä suuri kuin aiemmilla kausilla, mutta kapteeni kuuluu edelleen Mannisen joukkueen vankkaan vakiokalustoon. Tammisaareen hankituista pelaajista Mikkelistä tulleet Yassin Daoussi sekä Iiro Äijö ovat ottaneet odotetun ison roolin puolustuksessa, jonka lisäksi jo aiemmin mainittu Larsson on osoittautunut nappivärväykseksi. Usean Veikkausliigaseuran on huhuttu olevan kiinnostuneita Larssonista, mutta ainakin keskiviikkona ruotsalainen on vielä Gnistanin kiusana.

Joukkueiden keväisessä kohtaamisessa Gnistan oli todella lähellä makeaa voittoa Rony Huhtalan siirrettyä Kipinän johtoon vain muutamia minuutteja ennen täyttä aikaa, mutta sitkeä raaseporilaislauma nousi tasoihin juuri yliajan täyttyessä. Edellisten kausien kohtaamisista ei ole Gnistanille jäänyt juurikaan kerrottavaa jälkipolville vaan EIF on osoittautunut seitsemässä ottelussa ylitsepääsemättömäksi esteeksi Kipinälle.

Gnistan saa keskiviikon otteluun takaisin pelikieltonsa kärsineen Fabian de Abreun, jonka lisäksi myös Sampo Ala-Iso on jälleen pelikuntoinen. Sen sijaan Tuukka Andberg ja Rony Huhtala ovat näillä näkymin edelleen sivussa kokoonpanosta. Päävalmentaja Joonas Rantasella on mielessään selkeä resepti, jolla kolme pistettä lähtee keltapaitojen matkassa Oulunkylään.

– EIF pystyy hyökkäämään suoraan selustaan tai etenemään linja kerrallaan, joten meidän on oltava kompakti ja organisoitu joukkue puolustuspelissä. Hyökkäämisen osalta meidän on oltava parempia tunnistamaan ne hetket, jolloin edetään nopeasti ja suoraviivaisesti sekä ne, jolloin tarvitsemme pidemmän hyökkäyksen. Selvää on, että meidän on tuotettava enemmän uhkaa kuin edellisessä pelissä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.