Otteluennakko: Gnistan isännöi SJK Akatemiaa sunnuntaina

McDonald's Pukinmäen otteluennakko! Gnistan jahtaa sarjapisteitä SJK Akatemian kustannuksella sunnuntaina. Ottelu käynnistyy Oulunkylän Mustapekka areenalla kello 18:30. Ennakkoliput myy tuttuun tapaan Tiketti.

Viime lauantain ottelu Paraisilla ei sujunut lainkaan Gnistanin suunnitelmien mukaan. Ensimmäisen puoliajan hallinta ei johtanut osumiin ja toisella puoliajalla PIF käänsi ottelun edukseen Yoniis Musen näyttävällä vapaapotkuosumalla. Viime viikkoina Gnistanin otteet ovat hieman ailahdelleet, sillä kotona keltapaidat kaatoivat KTP:n todella vahvalla peliesityksellä, mutta vieraissa pelit JäPS:a ja PIF:ä vastaan eivät ole sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuluvaksi kaudeksi Ykköseen noussut SJK:n akatemiajoukkue hävisi vain yhden kahdeksasta ensimmäisestä sarjapelistään hätyytellen parhaimmillaan sarjan kärkisijoituksia. Seuraavat kahdeksan ottelua ovat puolestaan tuoneet vain yhden voiton, joten SJK Akatemia on hiljalleen vajonnut taistelemaan keskikastin sijoituksista.

Kausi 2021 oli SJK Akatemialta vakuuttava. Murskaavasti kahdeksan pisteen erolla Kakkosen C-lohkon voittanut SJK hävisi kauden 22 ottelusta vain kaksi ja maaliero 68-27 kertoi loput tasoerosta lohkon muihin joukkueisiin.

Vakuuttavasta sarjanoususta huolimatta SJK päätti nimittää akatemiajoukkueensa uudeksi päävalmentajaksi jo pitkään Seinäjoella eri valmennustehtävissä vaikuttaneen Brian Pagen. Uuden valmentajan lisäksi SJK Akatemia vahvistui merkittävästi myös pelaajapuolella. Muun muassa VPS:sta hankittu ykkösmaalivahti Tuomas Pöyhönen, MP:sta tullut hyökkääjä Samson Ebuka sekä PK-35:sta lakeuksille siirtynyt lupaava Jonathan Muzinga olivat kovia kiinnityksiä sarjanousijan miehistöön. Vahvasti kauden aloittaneen, mutta sittemmin keskikastiin vajonneen SJK Akatemian riveistä ei ole yhtä ykköstykkiä löytynyt vaan paras maalintekijä on viisi osumaa iskenyt Valentin Gasc, joka kuritti Gnistania keväällä peräti kolmella maalilla. Kauden mittaan vastuurooleihin ovat kasvaneet jo useamman vuoden SJK:n akatemiassa viettäneet pelimiehet, joista muun muassa laitahyökkääjä Oskar Pihlaja sekä puolustajat Sami Sipola ja Kaarlo Rintamäki ovat nauttineet isoa vastuuta kuluvan kauden aikana.

Tärkeiden sarjapisteiden ohella Gnistan jahtaa sunnuntain ottelussa revanssia SJK Akatemiasta, joka kylvetti Kipinää toukokuisessa kohtaamisessa tylyin 4-0 lukemin. Ottelussa Gnistanilla oli omatkin paikkansa maalintekoon, mutta tehokkaasti viimeistellyt SJK Akatemia ratkaisi ottelun lopullisesti iskemällä toisella puoliajalla kahdesti muutaman minuutin sisällä.

Gnistan tiedotti torstaina Lucas Moraisin siirrosta AC Oulun riveihin. Päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi Luquinhasin siirtoa seuraavasti:

– Lucas on tietysti ollut Gnistanille merkittävä pelaaja Ykkösen sarjapaikan varmistamisen ja entistä paremmista sijoituksista pelaamisen näkökulmasta. Toivotamme hänelle menestystä jatkoon Veikkausliigan kentille.

Luquinhasin siirron yhteydessä uutisoitiin AC Oulun nuoren lupauksen Onni Suutarin siirtyvän Kipinän riveihin loppukauden mittaisella lainasopimuksella. Rantasen mukaan Suutari tuo oman tärkeän panoksensa Gnistanin peliin.

– Onni pystyy pelaamaan niin laitahyökkääjänäkin kuin keskushyökkääjänäkin. Dynaamisena ja taitavana pelaajana hän pystyy kuljettamaan palloa, mutta uhkaamaan myös vastustajan selustaa.

Gnistan saa sunnuntain otteluun takaisin edellisen ottelun huilanneet Tommi Jäntin ja Elton Malokun, joten Kipinällä on pitkästä aikaa käytössään lähes koko joukkue pitkäaikaistoipilas Kasperi Liikosta lukuunottamatta. Alla on tappiollinen ottelu PIF:n vieraana, joten Joonas Rantanen odottaa joukkueelta paluuta KTP-kamppailun suoritustasolle.

– Halutaan nähdä ensinnäkin kurinalainen ja työteliäs joukkue, samalla tavalla kompakti kuin mitä oltiin KTP-pelissäkin. Jatkuvana teemana on entistä parempen maalipaikkojen luominen ja sitä kautta tehojen lisääminen, mutta tämän ohella SJK on pystyttävä pitämään pois maalipaikoilta hyvällä puolustamisella.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.