Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistanissa pelaajaliikennettä molempiin suuntiin

Lucas Morais siirtyy AC Oulun riveihin, Onni Suutari siirtyy puolestaan Oulusta Gnistaniin loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Lucas Morais eli taiteilijanimeltään Luquinhas liittyi keltapaitaan elokuussa 2020 pelaten Kipinän paidassa lopulta 39 sarjaottelussa tehden näissä yhdeksän osumaa. Monikäyttöinen Luquinhas nähtiin pääasiassa laitahyökkääjänä, mutta hän ehti ihastuttaa Kipinän kannattajia otteillaan myös laitapuolustajan tontilla. Gnistan saa siirrosta siirtokorvauksen, jonka suuruutta seurat eivät julkista.

Luquinhasille jää lämpimät muistot Gnistan-ajasta.

– Sydän täynnä kauniita tunteita ja upeita muistoja jätän tänään hyvästit Gnistanille. Seura, joka otti minut hyvin vastaan, antoi tukea ja oli kotini viimeiset kaksi vuotta. Haluan kiittää teitä kaikkia, kannattajia, junioreita, sponsoreita ja taustoja, jotka teitte minusta paremman ihmisen ja pelaajan. Kiitos, että annoitte minulle mahdollisuuden näyttää kuka olen ja mitä osaan. Sinisellä ja keltaisella tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni. Nämä eivät ole lopulliset jäähyväiset, nähdään pian!

Gnistanin toimitusjohtaja Marko Kolsi kommentoi siirtoa seuraavasti.

– Lucaksen siirto on Gnistanin strategian mukainen ja odotettu. Haluamme viedä pelaajia eteenpäin urallaan. Lucaksella oli pitkä sopimus kanssamme, josta ei ollut enää paljon jäljellä. Siirto nimenomaan yhteistyöseura AC Ouluun oli myös looginen seuraava-askel pelaajan uralla. Olemme erittäin kiitollisia Lucakselle viimeisestä kahdesta vuodesta ja hienoa, että hänet nähdään myös jatkossa kotimaan kentillä.

Gnistan kiittää Luquinhasia palveluksistaan Gnistanin hyväksi ja toivottaa onnea tuleviin haasteisiin!

Nuori hyökkääjä Onni Suutari siirtyy AC Oulusta Gnistaniin loppukauden mittaisella lainasopimuksella. Vasta 19-vuotias Suutari on toistaiseksi saanut mukavasti vastuuta laivastonsinisissä kuluvalla kaudella, sillä nuorukainen on pelannut 14:ssä Veikkausliigan ottelussa, joissa verkko on heilunut toistaiseksi kerran. Pelaamiensa pääsarjaotteluiden ohella Suutari sai kosolti vastuuta AC Oulun Liigacupin ja Suomen Cupin otteluissa, joissa syntyi neljä maalia neljässä ottelussa. ”Raahen häräksi” nimitetty fyysinen rymistelijä viihtyy parhaiten oikealla laidalla, mutta pystyy pelaamaan myös kärjessä.

Suutari katsoo innokkaana tulevaa lainajaksoa.

– Hyvillä fiiliksillä loppukaudeksi lainalle ja ihan mukavaa, että välillä ympäristökin vaihtuu. Tavoite on saada paljon peliminuutteja ja tehoja sekä näyttää kuinka vaarallinen pelaaja voin olla viimeisellä kolmanneksella.

Gnistanin seuraava kotiottelu pelataan tulevana sunnuntaina SJK Akatemiaa vastaan klo 18:30. Ennakkoliput myy Tiketti.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.