Kuva: Kalevi Hämäläinen

Otteluraportti: Maistuvat vieraspisteet mukaan Pietarsaaresta

Gnistan aloitti kolmen vieraspelin viikon loistavasti hakemalla 0-2 vierasvoiton Jaron kustannuksella Fabrice Gatambiyen ja Douglas Caén osumilla.

Aurinkoisella Pietarsaaren keskuskentällä pelatun ottelun aloituspotku viivästyi 15 minuuttia alkulämmittelyssä sattuneen avustavan tuomarin loukkaantumisen vuoksi. Molemmat joukkueet pyrkivät hyökkäämään pallonhallinnan kautta, joka antoi odotuttaa viihdyttävää ottelua. Viiden peliminuutin jälkeen Jaron Markus Kronholmille siunaantui ottelun ensimmäinen todellinen maalintekopaikka Jiri Kosken huolimattoman avauspotkun jälkeen, mutta jalkansa laukauksen väliin saanut Pasi Forsman pelasti Kipinän aikaiselta takaiskulta.

Muutamia kiistanalaisia tuomariratkaisuita sisältäneellä puoliajalla Jaro oli lievästi hallitsevampi ja punapaidoilla oli myös puoliajan paras maalipaikka kun Joni Remesaholla oli jo tyhjä maali edessään ottelun 25. peliminuutilla, mutta Kipinän onneksi Remesaho sutaisi pallon ohi maalin. Gnistanillakin oli omat mahdollisuutensa erikoistilanteista, mutta keltaisten viimeistelystä oli paras terä kateissa.

Puoliajan loppua kohti mentäessä Gnistan alkoi saada syöttöpeliään paremmin kulkemaan, jonka myötä painopiste oli viimeisen viiden minuutin ajan isäntien päädyssä. Lucas Morais pääsi kokeilemaan laukaustaan muutamaan otteeseen, mutta nuori debytantti Joas Snellman torjui hallitusti Moraisin ensimmäisen yrityksen ja toisella kerralla brasilialaisen laukaus epäonnistui.

Puoliajalle siirryttiin maalittomissa lukemissa.

Toisella puoliajalla avausosuma oli lähellä molemmissa päissä jo ensimmäisen vitosen aikana. Ensin Alex Ramsay oli lähellä puskea Maximo Tolosen antaman vapaapotkun omiin ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin Jaron Markus Kronholm täräytti tulisen laukauksen vain hiuksenhienosti ohi vasemman yläkulman.

Tänään hyvällä sykkeellä pelissä mukana ollut Rony Huhtala karkasi puolittaiseen läpiajoon 53. minuutilla, mutta maalivahti Snellman onnistui tekemään hyökkääjän maalintekoaikeet tyhjiksi oikea-aikaisella vastaantulollaan. Gnistan oli saanut pelistä hyvän otteen ja Jarolle lisähaasteita toi Frankline Okoyen nilkuttaminen vaihtopenkin puolelle, jonka jälkeen Jaro joutui pelaamaan loppupelin ilman ainoatakaan puhdasta keskuspuolustajaa.

Vahvan otteen pelistä napannut Gnistan sai palkintonsa 68. minuutilla kun Fabrice Gatambiye puski lyhyen kulmapotkun jälkeen annetun matalan keskityksen verkon perukoille.

Douglas Caélla oli loistotilaisuus iskeä Gnistan kahden maalin karkuteille hyökkääjän päästyä väliin Jaron puolustajan epäonnistuneeseen palautuspalloon. Caé harhautteli jo maalivahti Snellmanninkin pois pelistä, mutta viimeistely jätti toivomisen varaa.

Gnistan kontrolloi peliä johtoasemassa viisaasti omaan pelitapaansa luottaen. Douglas Caé pääsi kuin pääsikin lopulta maalin makuun, kun vahvan juoksun oikealta laidalta suorittanut Tommi Jäntti vapautti brassin iskemään kauden seitsemännen maalinsa.

Kahden maalin tappioasemassa Jaro vaikutti kohtaloonsa alistuneelta, joten loppupeli pelailtiin pois ilman merkittäviä tapahtumia. Tuomarin viheltäessä pelin päättyneeksi sai Gnistan juhlia historiansa ensimmäistä voittoa Jarosta ja Jiri Koski kauden neljättä nollapeliään.

Päävalmentaja Joonas Rantanen huokui tyytyväisyyttä makean voiton jälkeen.

– Ensimmäisellä jaksolla oli vaikeuksia ja pelin virta meille vastainen vaikka saimmekin muutaman paikan luotua. Toisella jaksolla teimme pieniä muutoksia, jonka myötä peli parani. Kaksi upeaa maalia ja nollapeli, olen äärimmäisen ylpeä ja iloinen joukkueen puolesta. Näytimme taisteluilmettä ja pelasimme joukkueelle.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.