Kuva: Tiina Pirilä

Otteluraportti: Gnistan taipui TPS:lle niukasti

Hyvin taistellut Gnistan joutui tänään pettymään TPS:n napatessa kolme sarjapistettä mukaansa Turkuun 0-1 voitollaan.

845 katsojan edessä pelattu kärkikamppailu alkoi räväkästi, sillä molemmilla joukkueilla oli huippupaikat siirtyä johtoon jo ensimmäisen kympin aikana. TPS:lla oli aivan alkuminuuteilla loistava paikka siirtyä johtoon oikealta laidalta tulleen nopean vastaiskun päätteeksi, mutta Gnistanin onneksi tilanne kuihtui kokoon hyökkääjän heikon viimeistelyn myötä. Tästä vain muutamia minuutteja myöhemmin Gnistanin Rony Huhtala pääsi puskemaan läheltä kulman jälkitilanteesta, mutta loisto-ottelun vieraiden maalilla pelannut Jere Koponen koppasi pallon varmoin ottein.

Tämän koommin ei huipputilanteilla herkuteltu varsin tunnustelevalla puoliajalla, mutta TPS pääsi iskemään kuin varkain aivan puoliajan loppuminuuteilla. Oikealta laidalta tullut Joonas Lakkamäen matala keskitys pomppi epäonnisesti Fabian de Abreun jalasta maaliin ja vieraat pääsivät siten juhlimaan arvokasta johtomaalia. Puoliajalle siirryttiin näin 0-1 vierasjohdossa.

Toisella puoliajalla Gnistan terävöitti hyökkäyspeliään luoden useamman maalintekopaikan, mutta Koponen oli maalillaan tänään ylitsepääsemätön este keltapaidoille. Vieraiden peliä hankaloitti molempien avauskokoonpanon laitapuolustajien loukkaantumiset. Aivan puoliajan alussa pääsi Maximo Tolonen laukomaan rangaistusalueelta ja 70. minuutilla loistavasti rangaistusalueelle rynninyt Rony Huhtala pelasi hyvän paikan Luquinhasille, mutta tasoitusmaali jäi molemmilla kerroilla haaveeksi.

Ottelun viimeisen kympin aikana Gnistan marssitti lisää hyökkääjiä kentälle ainoana tähtäimenään ottelun tasoittaminen. Luca Weckströmillä oli 84. minuutilla tilaisuus tasoitukseen Jean Mabindan hienosta esityöstä, mutta oikea-aikaisesti vastaan tullut Jere Koponen veti jälleen pidemmän korren.

Sinnikkäästi taistellut Gnistan ei tänään kuparistaan auki saanut, joten rutinoitunut vierailija vei sarjapisteet mukanaan Aurajoen rannalle

Pettynyt päävalmentaja Joonas Rantasen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa esitykseen

– Hyvän toisen puoliajan jälkeen tappio tuntuu isolta pettymykseltä. Pelasimme itsemme näköistä jalkapalloa ja pystyimme luomaan paikat maaleihin. Vastustaja kuitenkin teki sen yhden ja me emme, tästäkin meidän on opittava. Mielestäni pelaajat antoivat itsestään tänään kaiken ja siitä emme lähde itseämme moittimaan.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.