Otteluennakko: Perjantaina haussa paluu voittokantaan

McDonald's Pukinmäen otteluennakko! Paluuta voittojen tielle hamuava Gnistan isännöi KPV:a perjantaina. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka areenalla kello 18:30. Ennakkoliput myy tuttuun tapaan Tiketti.

Gnistanin hyvin alkanut sarja on kääntynyt orastavaan laskusuhdanteeseen, sillä kolme viimeisintä ottelua keltapaidat ovat pelanneet voitoitta. Ennen juhannusta pelattu kotiottelu TPS:aa vastaan päätti Kipinän osalta sarjan ensimmäisen puoliskon, joka piti sisällään niin hyviä kuin huonojakin hetkiä. Kotonaan Gnistan yltyi muutamaan otteeseen maalikarkeloihin sarjanousijoita vastaan, mutta vastapainoksi vieraskentillä tuli muutama synkempi tulos SJK Akatemian ja KTP:n vieraana.

– Hyvän ja huonon päivän välinen ero oli suuri siinä mielessä, että 4-0 päättyneissä vieraspeleissä hävisimme ottelut nopeasti ja helpohkosti. Parhaimmillaan pelasimme erittäin hyvin ja kokonaisuutena päästimme vähän maaleja, summaa päävalmentaja Joonas Rantanen kuluneen sarjan ensimmäisen osan.

Perjantain ottelussa paluuta voittojen tielle hakeva Gnistan on sarjassa hyvissä iskuasetelmissa, sillä neljänneltä tilalta matkaa sarjan toiseen sijaan on vain yksi vaivainen piste. Sarjakärjessä porskuttava TPS on hienoisella viiden pisteen karkumatkalla.

Viime syksyisten organisaatiomuutosten vuoksi aiempaa maltillisimmin odotuksin kauteen lähtenyt KPV majailee toistaiseksi sarjan kahdeksannella tilalla eli kokkolalaisten kausi on sujunut varsin odotusten mukaisesti. Palloveikot ovat napanneet kotonaan muutaman riemukkaan voiton, muun muassa paikalliskilpailija Jarosta viime hetken osumalla, mutta vastapainoksi on tullut selkeänumeroisia tappioita sarjan kärkipuoliskon joukkueita vastaan. Toistaiseksi ainoan vierasvoittonsa KPV on napannut PIF:n kustannuksella toukokuun puolivälissä.

Matti Laitisen jätettyä KPV:n rahoittamisen, oli joukkueenrakennukseen käytössä pelimerkkejä huomattavasti aiempia vuosia vähemmän. Aiemmin Vaasassa valmentanut Christian Sund nimitettiin päävalmentajaksi ja pelaajistossa luotettiin vahvasti KPV:n omaan pelaajatuotantoon sekä viime vuosien avainpelaajiin. Heistä kapteeni Sebastian Mannström ja luottopuolustajat ”Haris” Chantzopoulos sekä Kyle Curinga ovatkin kuluneella kaudella osoittaneet olevansa luottamuksen arvoisia. Heidän ohellaan Kokkolan omista pojista Jusa Ihalainen on noussut luottopuolustajaksi ja kolme maalia tehnyt Harri Heiermann ykköshyökkääjäksi. Vihreäpaitaan täksi kaudeksi siirtyneistä isoimmassa roolissa ovat olleet puolustaja Marcello Beuker sekä japanilainen keskikentän terrieri Shun Maeta. Gnistanissa kaudella 2020 piipahtanut Miika Kauppila saatetaan hyvinkin nähdä kokoonpanossa perjantaina.

Joukkueiden välisessä ensimmäisessä kohtaamisessa Gnistan kävi hakemassa 0-2 vierasvoiton Kokkolasta varsin vakuuttavan peliesityksen päätteeksi. Voiton pääarkkitehteina häärivät joukkueen brasiliaispelaajat Fabian de Abreu sekä Luquinhas, jonka maali oli yksi kauden komeimmista osumista: Keskialueelta lähetetty määrämittainen kaaripallo ohitti kauas maalistaan nousseen maalivahti Sergey Lazarevin. Edellisillä kausilla joukkueet ovat otelleet tasaisesti, sillä seitsemästä kohtaamisesta molemmat ovat voittaneet kolme ja kerran on päädytty pistejakoon.

Ennen juhannustaukoa Gnistan pelasi neljä ottelua 10 päivän sisällä, mutta härkäviikkojen jälkeen joukkue on päässyt harjoittelemaan ja lataamaan akkuja puolentoista viikon ajan. Joukkueen kokoonpanotilanne perjantain ottelun alla on vielä aavistuksen epävarma. Ainoa varma asia on Fabian de Abreun puuttuminen kokoonpanosta, sillä kapteeni kärsii yhden pelin pelikieltoaan korttitilin täyttymisen vuoksi. Päävalmentaja Rantanen tähyää paluuta voittojen tielle ja lääkkeet tähän ovat hänen mukaansa selkeät.

– KPV:a vastaan tarkoituksena on palata voittojen tielle. Tämä edellyttää meiltä laadukasta hyökkäysten päättämistä ja hyvää tilanteenvaihtopelaamista.

Perjantain sääennustus lupaa lämmintä ja kesäistä keliä, joten korkkaa heinäkuusi saapumalla Oulunkylän urheilupuistoon kannustamaan Kipinä voittoon!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.