Otteluennakko: Lauantaina taistellaan pisteistä Mikkelissä

Synkän Kotkan reissun jälkeen Gnistan hakee paluuta voittojen tielle MP:n kustannuksella lauantaina. Ottelu alkaa Mikkelin urheilupuistossa kello 17:00. Ruutu+ välittää ottelun suorana lähetyksenä.

Keskiviikkoinen vierailu Kotkassa ei sujunut lainkaan Kipinän suunnitelmien mukaan. Hyvällä pelipäällä ollut KTP rankaisi vieraitaan ensimmäisellä puoliajalla kahdella osumalla ja ratkaisi ottelun lopullisesti iskemällä kaksi osumaa toisen puoliajan ensimmäisen kympin aikana. Rumasta tappiosta huolimatta Gnistan on edelleen sarjataulukossa hyvissä iskuasetelmissa vain pisteen päässä kärkijoukkue TPS:sta.

Lauantain vastustaja MP majailee yhdeksällä pisteellään sarjan kahdeksantena. Vasta seitsemän ottelua pelanneet mikkeliläiset ovat tuttuun tapaan olleet vaarallisimmillaan kotikentällään ”Urskissa” nappaamalla arvokkaan pisteen sarjan kärkijoukkue TPS:lta ja murskaamalla Jaron 3-0. Vieraissa MP on väläytellyt arvaamattomuuttaan venymällä EIF:n vieraana 2-2 tasapeliin muutamista merkittävistä poissaoloista huolimatta. Kuluvan viikon maanantain Suomen Cupin ottelussa MP kiusasi kotonaan KuPS:a taipuen lopulta niukasti 0-1 lukemin.

Samaan aikaan Ykköseen nousseet Gnistan ja MP ovat kohdanneet Ykkösessä neljästi kausien 2020 ja 2021 aikana. MP on ollut toistaiseksi ylitsepääsemätön este Kipinälle, sillä kaikki neljä kamppailua ovat päättyneet sinipaitojen voittoon. Ottelut ovat olleet poikkeuksetta tiukkoja, mutta mikkeliläiset ovat olleet joka kerralla piirun verran terävämpiä ja tehokkaampia.

Toisella kaudellaan MP oli ajoittain hankaluuksissa, mutta keskikesän 2021 vahvat otteet riittivät turvaamaan paikan putoamisviivan paremmalla puolella. Alemmassa jatkosarjassa mikkeliläiset onnistuivat säilyttämään asemansa napattuaan kullanarvoisen kotivoiton JIPPOsta sarjan viimeisellä kierroksella.

Kaksi viime kautta MP:ta luotsannut Juha Pasoja jatkoi joukkueen pääkäskijänä myös kuluvalla kaudella. Joukkueessa nähtiin jonkin verran vaihtuvuutta usean avainpelaajan jättäessä Etelä-Savon taakseen. Pahoja menetyksiä olivat muun muassa EIF:n siirtyneet Iiro Äijö ja Yassin Daoussi sekä SJK Akatemian nappaama Samson Ebuka. Heidän lisäkseen MP joutui hakemaan uuden maalivahdin Jonne Urosen siirryttyä Ruotsin alasarjoihin. Useista lähtijöistä huolimatta MP onnistui kiinnittämään useita runkopelaajiaan, joista muun muassa Jonathan Dunyin, Arjan Goljahanpoor ja Juuso Tarvainen ovat ottaneet vahvasti paikkansa Pasojan systeemissä. Heidän ohellaan nuoret lupaukset Eero Ylönen ja Topi Keskinen ovat säväyttäneet otteillaan kuluvalla kaudella. Uusista hankinnoista EIF:stä kotikonnuilleen palannut Juuso Liukkonen on osoittautunut merkittäväksi vahvistukseksi kuten myös niin ikään EIF:stä Mikkeliin siirtynyt laitapuolustaja Jarkko Heimonen.

Kotkan pettymyksen läpikäytyään Gnistan käänsi nopeasti katseensa lauantain kamppailuun. Joukkue saa mukaan koko alkukauden sairastuvalla viettäneen Luca Wecsktrömin, mutta muuten kokoonpano tulee näillä näkymin olemaan sama kuin keskiviikkona.

– Epäonnistumisen jälkeen meillä on taas mahdollisuus onnistua ja kamppailla kolmesta pisteestä. On selvää, että puolustuspelaamisen on parannuttava saavuttaaksemme Mikkelistä kolme pistettä, joita lähdemme tavoittelemaan. Vaikka elämme keskellä otteluruuhkaa, on fokus säilytettävä aina seuraavassa pelissä ja joukkue haluaa jälleen näyttää parasta mahdollista osaamista, luo uskoa joukkueeseensa päävalmentaja Joonas Rantanen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.