Otteluennakko: Gnistanin härkäviikko jatkuu reissulla Kotkaan

Kolmen vierasottelun viikkonsa voitolla aloittanut Gnistan kohtaa keskiviikkona KTP:n. Ottelu alkaa Kotkan Arto Tolsa Areenalla kello 18:30. Ruutu+ välittää ottelun suorana lähetyksenä.

Gnistan avasi kolmen vierasottelun viikkonsa mallikkaasti nappaamalla 0-2-vierasvoiton Pietarsaaren Jarosta. Vaikeahkon ensimmäisen puoliskon jälkeen keltapaidat saivat pelinsä rullaamaan ja käänsivät pelin nimiinsä Fabrice Gatambiyen ja Douglas Caén maaleilla. Yksi illan sankareista oli myös jo kauden neljännen nollapelinsä torjunut Jiri Koski.

Keskiviikon vastustaja KTP majailee tällä hetkellä sarjataulukon kuudennella tilalla. Vasta seitsemän ottelua pelanneet kotkalaiset ovat hävinneet ainoastaan kerran, mutta kolme tasapeliä ovat pudottaneet valkovihreät toistaiseksi kärjen vauhdista. Tasaisessa taulukossa kahden rästiottelun voittaminen nostaisi KTP:n mukaan kärkikahinoihin.

Gnistan ja KTP kohtasivat kaudella 2020 kahdesti. Kauden päätteeksi sarjanousua juhlinut KTP vei molemmat ottelut nimiinsä varsin selvänumeroisesti, sillä toukokuussa kotkalaiset hakivat Oulunkylästä 0-3-voiton ja syyskuussa Gnistan kärsi 4-0-tappion Kotkassa. Joukkueet hakivat asetelmia sarjakauden otteluihin helmikuisessa Ykköscupin ottelussa, joka päättyi lopulta pistejakoon 1-1-lukemin.

KTP:n visiitti Veikkausliigassa jäi lopulta ranskalaiseksi, sillä joukkue putosi takaisin Ykköseen varsin murheellisen kauden 2021 päätteeksi. Kahdesti valmentajaa vaihtanut KTP voitti 27 ottelusta vain kaksi keräten 11 pistettä, joilla kotkalaiset jäivät 12 pisteen päähän putoamiskarsintoihin joutuneesta AC Oulusta.

Kauteen 2022 KTP lähti viime kaudella JIPPOa luotsanneen Jussi Leppälahden johdolla. KTP onnistui solmimaan jatkosopimukset ykkösmaalivahtinsa Anton Lepolan sekä tärkeiden luottopelaajien Michael Ogungbaron ja David Ramadingayen kanssa. Viime kauden runkopelaajien kiinnittämisen ohella joukkuetta vahvistettiin muun muassa kokeneella laitapuolustaja Lassi Nurmoksella, joka kuului aiemmin AC Oulun luottopuolustajiin. Keskikenttäpelaaja Antti Mäkijärvi on säväyttänyt alkukaudella komeilla kaukolaukausmaaleillaan ja espanjalainen Mika näytti jatkavan kaudelta 2020 tuttua maalitehtailuaan ennen loukkaantumistaan toukokuun lopussa. Mikan ohella useampi muukin kotkalaisten runkopelaaja on loukkaantuneiden kirjoissa, jonka lisäksi KTP joutuu tulemaan keskiviikkona toimeen ilman työteliästä Ramadingayea, joka on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Hektisestä sarjaohjelmasta johtuen Gnistan on valmistautunut huolellisesti keskiviikon kamppailuun. Pelaajien palautumisen eteen on tehty kaikki voitava, mutta samalla on pyritty huolehtimaan joukkueen olevan valmis kamppailemaan arvokkaista sarjapisteistä. Joukkue saa mukaan pelikiellosta vapautuvan Lasse Ikosen, mutta sairastuvalta ei ole ainakaan näillä näkymin palaamassa ketään muita kokoonpanoon.

– KTP on hyvin organisoitu joukkue, jossa on useampia kokeneita pelaajia etenkin keskikaistalla. He puolustavat hyvin, mutta toisaalta me taas olemme pystyneet luomaan tilanteita eri tavoilla hitaiden ja nopeiden hyökkäysten kautta, kommentoi tulevaa koitosta päävalmentaja Joonas Rantanen.

Edessä on kaksi tiukkaa koitosta, mutta Rantanen tähyää luottavaisena tulevaan.

– Uskon, että joukkueessa vallitseva ilmapiiri antaa meille boostia taistella läpi vieraskiertueen. Haluamme näyttää pystyvämme kilpailemaan näissä otteluissa rasituksesta huolimatta.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.