Otteluennakko: Gnistan matkustaa sunnuntaina Pietarsaareen

PEPOn viime viikonloppuna murskannut Gnistan jatkaa pelejään sunnuntaina vierasottelulla FF Jaroa vastaan. Ottelu alkaa Pietarsaaren keskuskentän nurmella kello 18:30. Ruutu+ välittää ottelun suorana lähetyksenä.

Gnistan jatkoi hyviä otteitaan kotiotteluissaan viime sunnuntaina kaatamalla PEPOn murskalukemin 5-0. Ensimmäisellä puoliajalla vieraat jaksoivat vielä laittaa isännilleen hanttiin, mutta Rony Huhtalan onnistui lopulta iskeä vapauttava avausmaali puoliajan lopulla. Toisella puoliajalla hurmoksessa pelannut Kipinä osui peräti neljästi kun Douglas CaéLucas Morais, Huhtala sekä Maximo Tolonen heiluttivat vuorollaan vastustajan maaliverkkoa. Vierasotteluissaan Gnistan on toistaiseksi esiintynyt kaksijakoisesti. Kokkolasta irtosi 0-2 voitto vakuuttavan peliesityksen päätteeksi, mutta Seinäjoella Kipinä oli kaukana parhaastaan kärsien 4-0 tappion.

Suurin toivein ja odotuksin kauteen lähtenyt Jaro on toistaiseksi ollut yksittäisiä väläytyksiä lukuun ottamatta kaukana parhaasta tasostaan. Punapaidat ovat kärsineet pelaamissaan seitsemässä ottelussa peräti neljä tappiota ja voittaneet ainoastaan PEPO:n ja PK-35:n. Kerätyt seitsemän pistettä oikeuttavat sarjan yhdeksänteen tilaan. On kuitenkin muistettava, että Jaro on pelannut seitsemästä pelaamastaan ottelusta vasta kaksi kotikentällään, joten pietarsaarelaisten sarjasijoitus saattaa nousta lähiaikoina kohisten kun kotoisan keskuskentän luonnonnurmi on jälleen kesäisen pelattavassa kunnossa.

Gnistanilta ja Jarolta alkaa löytyä jo varsin mukavasti yhteistä historiaa Ykkösestä. Kausien 2017, 2020 ja 2021 keskinäisissä kohtaamisissa Jaro on ollut vahvasti niskan päällä, sillä seitsemästä ottelusta se on voittanut neljä ja kolmesti on päädytty pistejakoon. Gnistan siis jahtaa sunnuntaina kaiken muun ohella myös ensimmäistä voittoaan Pietarsaaren Jarosta Ykkösen tasolla.

Kaudella 2021 Jaro sijoittui sarjassa neljänneksi jääden lopulta kahdeksan pisteen päähän Veikkausliigaan nousseesta VPS:sta. Ykkösen tasolla rutinoituneet pietarsaarelaiset keräsivät pisteitä tasaisesti, mutta kärkisijoille vaadittavalle suoritustasolle punapaidat eivät missään vaiheessa yltäneet vaan muille kärkipään seuroille kärsityt tappiot koituivat joukkueen kohtaloksi.

Kauteen 2022 Jaro lähti kovin satsauksin mielessään viime kauden sijoituksen kohentaminen Jimmy Warghin jatkaessa joukkueen pääkäskyttäjänä. Joukkuetta vahvistettiin muun muassa AC Oulusta palanneella Severi Kähkösellä, joka säväytti vahvoilla otteillaan kaudella 2020. Kähkösen ohella Jaron riveihin liittyivät IFK Mariehamnista pohjanmaalle napatut Frankline Okoye sekä Paul Emile Tendeng sekä Hakasta tullut yhdysvaltalainen keskikenttäpelaaja Jacob Bushue. Luonnollisesti heistä kaikki ovat heti napanneet ison roolin Warghin miehistössä. Tulijoiden ohella Jaro luottaa paljon pidempiaikaisiin luottopelaajiinsa Johan BrunelliinGuillermo Soteloon sekä Jim Myrevikiin. Heistä Sotelo joutuu katselemaan sunnuntain pelin sivusta pelikiellon vuoksi. Lähtijöistä Pietarsaaressa kaipaillaan todennäköisesti eniten VPS:n siirtynyttä laitapuolustaja Tyler Reidia, joka oli merkittävässä roolissa kaudella 2021.

Gnistanilla on edessään tiukka kolmen vieraspelin viikko. Kuuteen päivään mahtuu reissut Pietarsaareen, Kotkaan ja Mikkeliin. Päävalmentaja Joonas Rantanen ilmaisee selkeän tyytymättömyytensä tulevaan härkäviikkoon.

– Kolme perättäistä vieraspeliä matkoineen seitsemään päivään ei ole urheilullisesti reilu lähtökohta ja aiheuttaa ennen kaikkea kohonneen loukkaantumisriskin pelaajille.

Gnistan saa sairastuvalta takaisin keskikenttäpelaaja Tommi Jäntin, jonka takapakki jalkavammasta toipumisessa oli onneksi odotettua lievempi.

Vastustajan heikohkosta alkukaudesta huolimatta Rantanen on hyvin tietoinen vastustajan vahvuudesta. Rantanen vakuuttaa kuitenkin joukkueensa toteuttavan omaa pelisysteemiään Pietarsaaren luonnonnurmella.

– Jarolla on ollut tuloksellisesti vaikea jakso, mutta joukkue on nimekäs ja kokenut. Toisaalta meillä on kotivoiton jälkeen hyvä tunnelma joukkueessa ja haluamme jatkaa sitä vieraissa myös. Meillä on oma tapamme pelata niin emme halua luopua näistä pelillistä periaatteistamme vaikka pelaammekin vieraissa hyvää joukkuetta vastaan.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.