Otteluennakko: Gnistan isännöi TPS:aa Ykkösen kärkiottelussa

McDonald's Pukinmäen otteluennakko! Viikon mittaisen vieraskiertueensa kunnialla selvittänyt Gnistan kohtaa seuraavaksi kotonaan TPS:n keskiviikkona. Sarjakakkosen ja ykkösen välinen kamppailu pyörähtää käyntiin Oulunkylän Mustapekka areenalla kello 18:30. Ennakkoliput myy Tiketti.

Gnistan päätti viikon mittaisen vieraskiertueensa saalistamalla tasapelin sateisesta Mikkelin urheilupuistosta. Toinen peräkkäinen tappio oli hiuskarvan varassa, mutta Fabian de Abreun aivan täyden peliajan lopulla iskemän tasoitusmaalin myötä Gnistan nappasi mukaansa arvokkaan vieraspisteen. Keskiviikon ottelu päättää sarjan ensimmäisen puoliskon Kipinän osalta. Kausi on sujunut toistaiseksi hienosti muutamaa heikommin sujunutta vierasottelua lukuunottamatta. Voittamalla keskiviikon ottelun Gnistan nousisi sarjan jaetulle kärkitilalle, joka olisi ennakko-odotuksiin nähden erinomainen suoritus.

Keskiviikon vastustaja TPS pitää hallussaan sarjan kärkitilaa vaikka Palloseurankin matkan varrelle on sattunut muutama yllättävä kompurointi, kuten esimerkiksi kotitappio sarjanousija PIF:lle tai tasapeli toista nousija PEPOa vastaan. Mustavalkoisten puolustuspeli on kuitenkin ollut sarjan tiiveintä, jonka lisäksi turkulaisten laadukkaasta materiaalista on useimmiten löytynyt riittävästi ratkaisijoita otteluiden kääntämiseen. Edellisessä ottelussaan 100-vuotis-syntymäpäiviään juhlinut TPS jyräsi KPV:n 5-0 tehokkaan viimeistelynsä myötä.

Gnistan ja TPS kohtasivat kauden 2021 aikana kolmesti, kahdesti perussarjassa ja kerran ylemmässä jatkosarjassa. Heinäkuussa päädyttiin Oulunkylässä 0-0 tasapeliin, mutta syyskuussa TPS oli kotonaan isäntä talossa kaataen Kipinän selkein 3-0 lukemin dominoivan peliesityksen päätteeksi. TPS oli vahvempi myös ylemmässä jatkosarjassa kun nousua metsästäneet vieraat nappasivat Oulunkylästä 1-2 vierasvoiton. Kaudella 2017 Gnistan otti seurahistoriansa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan voiton TPS:sta 1-0 lukemin Jean Silvan iskettyä ottelun ainokaisen toisella puoliajalla.

Kausi 2021 oli nousua kiihkeästi hakeneelle TPS:lle valtava pettymys. Perussarjan jälkeen kaikki oli vielä turkulaisten näpeissä kun vaikean alkukauden selättänyt TPS kiri sarjan toiselle sijalle vahvan loppukautensa myötä. Ylemmässä jatkosarjassa kärsityt tappiot VPS:lle ja RoPS:lle pudottivat TPS:n lopulta kolmanneksi, joka tiesi nousuhaaveiden lopullista kariutumista.

Pettymyksestä huolimatta TPS:n päävalmentajana jatkoi tälläkin kaudella Jonatan ”Tintti” Johansson. Talven hankintojen perusteella ei jäänyt epäselväksi, että turkulaisten ainoa tavoite on tälläkin kaudella nousu Veikkausliigaan. Turkuun tuotiin muun muassa maalitykki Simo Roiha, keskikentän juonikas pelintekijä Daniel Rantanen, romuluinen Anthony Annan sekä kokenut laituri Demba Savage, jotka ovat kaikki todella kovan luokan hankintoja Ykkösen tasolle. Uusien hankintojen lisäksi Johanssonin arsenaalista löytyy mustavalkopaitaa jo viime kaudella kantaneet maalivahti Jere KoponenKalle TaimiAlbijon MuzaciKasper Hämäläinen sekä Juri Kinnunen, joten laatua löytyy jokaiselle pelipaikalle kosolti. Lähtijöistä Turussa todennäköisesti kaipaillaan eniten 11 maalia viime kaudella iskenyttä Joakim Latosta, joka lähti IFK Mariehamniin. Ajoittaisesta hapuilustaan huolimatta TPS onkin ottanut paikkansa sarjan kärjestä vaikka pelillisesti turkulaiset eivät edes ole esittäneet vielä parasta osaamistaan.

Vieraskiertueessa päättäneellä Gnistanilla on ollut neljä päivää aikaa valmistautua seuraavaan tiukkaan koitokseen. Jälleen kerran on tehty kaikki voitava sen eteen, että Kipinä on keskiviikkona valmis kovaan haasteeseen. Päävalmentaja Joonas Rantanen iloitsee joukkueensa sarjasijoitusta ja uskoo omiinsa myös keskiviikkona.

– Ensinnäkin on todella hienoa, että 10 kierroksen jälkeen pelaamme sarjan kärkiottelussa. Haluamme ehdottomasti näyttää parastamme ja toivottavasti saamme kotiyleisön mukaan.

– TPS on nimivahva joukkue ja pääsemässä hyvään iskuun, tiedämme heidän vahvuutensa. Tietysti puolustaminen on oltava korkealla tasolla, mutta pystymme parantamaan myös hyökkäämistä suhteessa vieraskiertueen peleihin.

Keskiviikon ottelussa vieraanamme on Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry.

Voit tutustua toimintaan ja lahjoittaa osoitteessa https://autaukrainaa.fi/

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.