Kuva: Mikko Mäkelä

KTP oli tyly isäntä Gnistanille

Gnistan kärsi kauden toisen tappionsa tämän kauden Ykkösessä, kun KTP oli vahvempi maalein 4-0 Arto Tolsa Areenalla pelatussa ottelussa.

Tuulisella Arto Tolsa Areena pelattu ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen vartin aikana KTP piti hienoisesti enemmän palloa hallussaan, mutta hyökkäykset pysähtyivät Gnistanin puolustukseen. Ottelun avausmaali nähtiin 22. minuutilla, kun KTP:n Anttoni Huttunen pelasi matalan keskityksen maalin edustalle. Gnistan-vahti Jiri Koski pääsi katkaisemaan keskityksen, mutta pallo kimposi suoraan KTP-kärki Santeri Steniuksen jalkaan ja siitä maalin perukoille.

Muutama minuutti maalin jälkeen Gnistanin Luquinhas teki vasemmalta laidalta terävän nousun ja pelasi pallon hyökkäykseen mukaan nousseelle Tommi Jäntille, mutta Jäntin laukaus noin 20 metristä suuntautui päin KTP-vahti Anton Lepolaa. Läpi puoliajan Gnistanin nopeat vastahyökkäykset aiheuttivat kotkalaisille vaikeuksia, mutta Lepolan vartioima maali pysyi kuitenkin puhtaana. KTP ja Santeri Stenius iskivät illan toisen maalinsa, kun kotkalaishyökkääjän komea kaukolaukaus painui Gnistanin maaliin 35. peliminuutilla. Maalin jälkeen pallonhallinta siirtyi selkeästi Gnistanille, mutta tauolle lähdettiin kuitenkin kotkalaisten johdossa maalein 2-0.

Heti toisen jakson alussa KTP:lle avautui erinomainen maalipaikka, kun ensimmäisellä minuutilla Lassi Nurmos pääsi puskemaan takatolpalta, mutta Gnistanin onneksi pusku suuntautui ohi maalin. Enää Gnistan ei kuitenkaan selvinnyt pelkällä säikähdyksellä, sillä 48. minuutilla Johannes Laaksonen laukoi kotkalaisille illan kolmannen maalin ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Niklas Leinonen tykitti lukemiksi 4-0.

KTP:n salama-alun jälkeen ottelu lässähti hienoisesti ja otteluruuhkassa painivien joukkueiden katseet siirtyivät selkeästi jo tuleviin kamppailuihin. Toisen puoliajan aikana KTP onnistui luomaan vielä muutaman hyvän maalipaikan, mutta Gnistan-vahti Jiri Koski oli hereillä maalillaan, joten kamppailun loppulukemiksi kirjattiin 4-0.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli pettynyt illan antiin.

– Meiltä heikko esitys ja vastustajalta erittäin hyvä, josta seurauksena rumat lukemat. Emme saaneet matsattua meidän puolustamisesta suhteessa vastustajan hyökkäämiseen ja tämä jätti heille isoja tiloja. Seuraava peli tulee todella nopeasti ja olemme tällä kaudella pystyneet kääntämään kurssin aina seuraavassa pelissä, joten tähän tähtäämme jälleen.

Gnistanin kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla Mikkelissä MP:ta vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan keskiviikkona 22. kesäkuuta, kun TPS vierailee Oulunkylässä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.