Pukinmäen McDonald’sin otteluennakko: Gnistan isännöi sarjanousija JäPSiä sunnuntaina

Suomen Cupin taipaleensa tappioon päättänyt Gnistan hakee paluuta voittojen tielle äitienpäivänä kotiottelussa sarjanousija JäPSiä vastaan. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 18:30. Ennakkoliput myy Tiketti

Gnistan voi jatkossa suunnata koko keskittymisensä Ykkösen sarjakauteen, sillä keltaisten taival Suomen Cupissa päättyitällä kertaa 4. kierrokselle. Ykkösessä Kipinän tappiosarake on kolmen ottelun jälkeen putipuhdas, sillä ensimmäiset pelit ovat tuottaneet yhden voiton ja kaksi tasapeliä. Edellisessä ottelussaan Gnistan tasasi pisteet EIF:n kanssa lukemin 1-1 tasaisessa kamppailussa, jossa molemmilla oli omat hetkensä ja laadukkaat maalipaikkansa.

Gnistan ja JäPS eivät aiemmin ole Ykkösen tasolla kohdanneet, mutta Kakkosen tasolla on kalisteltu sarjapelejä useampaan otteeseen. Näissä kohtaamisissa Gnistan on ollut niskan päällä, sillä 10 kohtaamisesta Gnistan on voittanut viisi, neljästi on päädytty tasapeliin ja JäPS on voittanut kerran.

Järvenpään Palloseura nousi täksi kaudeksi Ykköseen 10 Kakkosessa viettämänsä vuoden jälkeen. Kaudeksi 2011 Kakkoseen nousseet järvenpääläiset ovat pyrkineet päämäärätietoisesti nostamaan profiiliaan, joka huipentui vakuuttavalla tavalla tulleeseen sarjanousuun kauden 2021 päätteeksi. Vain kolme ottelua 22 ottelun sarjassa hävinnyt JäPS voitti Kakkosen A-lohkon peräti seitsemän pisteen erolla lähimpään uhkaajaan eli PEPOon. JäPS päätti kauden peräti kahdeksan ottelun voittoputkeen, joka ei jättänyt kenellekään epäselvyyksiä lohkon parhaasta joukkueesta.

Tulevaan kauteen JäPS lähti myös seuran valmennuspäällikkönä toimivan Osku Partosen johdolla. Rajallisista resursseista johtuen JäPS rakensi joukkuettaan maltilla pyrkien kiinnittämään riveihinsä sarjanousun taanneita avainpelaajiaan ja hankkimaan höysteeksi muun muassa MP:sta tulleen Antti Ulmasen sekä kaudella 2020 Gnistania edustaneen Hassan Sesayn kaltaisia nimiä. Heidän lisäkseen VPS:stä hankittu järkälemäinen toppari Alieu Ceesay kuului järvenpääläisten talven kärkivärväyksiin. Aiemmin mainitun Sesayn lisäksi JäPS:sta löytyy runsaasti Gnistanin paidassa aiemmin nähtyjä naamoja, kuten täksi kaudeksi Järvepäähän siirtynyt Verneri MeriläinenAlbin Mehmeti, Ykkösen kaudella 2017 osan kaudesta Gnistanissa pelannut Reza Heidari sekä kaudella 2018 keltapaitaan sonnustautuneet Aleksi Ristola ja Teimuraz Apriamashvili.

Gnistanin kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa sunnuntaina Kasperi LiikonenJyri KiuruLuca Weckström sekä Elton Maloku. Jiri Kosken pelikunto selviää vasta ottelun alla. Alkukauden sivussa ollut Tommi Jäntti on hiljalleen kuntoutunut jalkavammastaan ja hänen pelikuntoaan tarkkaillaan päivittäin. Valmistautumisaika keskiviikkoisen Suomen Cupin ottelun ja sunnuntain sarjapelin välillä on lyhyt, mutta päävalmentaja Joonas Rantasen mukaan on hyvä, että pettymyksen läpikäynyt joukkue pääsee nopeasti takaisin tositoimiin. Pelilliset kehityskohdat ovat Rantasen mukaan selkeästi tiedossa.

– Cupin pettymys on käyty joukkueen kanssa läpi ja on hyvä, että pääsemme nopeasti pelaamaan. Puolustamiseen tarvitsemme parempaa kollektiivista toimintaa, mutta myös kurinalaisuutta. Hyökätessä on päästävä useammin laukomaan paremmilta sektoreilta.

Joukkueet kohtasivat helmikuussa Ykköscupin ottelussa, jossa JäPS vei 4-5-voiton. Tämän helmikuisen ottelun sekä alkukauden pelien perusteella Rantaselle on muodostunut selkeä kuva sunnuntaisen vastustajan vahvuuksista.

– JäPS on suoraviivainen joukkue, joka pelaa palloa käytännössä aina eteenpäin. Tämä tuo peliin paljon kaaosta ja sen kanssa meidän on pystyttävä toimimaan.

Huomenna on kaksinkertainen juhlapäivä, sillä Gnistanin pelipäivän lisäksi vietetään äitienpäivää. Tämän kunniaksi kaikki äidit pääsevät veloituksetta otteluun juniori- tai normaalin kausikortin omistajan sekä normaalin lipun ostajan kanssa. Tule siis koko perheen voimin kannustamaan Gnistan kotivoittoon!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.