Kuva: Kalevi Hämäläinen

Otteluraportti: Gnistan taipui SJK Akatemialle kärkikamppailussa

Gnistan koki kauden ensimmäisen tappionsa SJK Akatemian vieraana 4-0 lukemin.

SJK Akatemia sai otteluun unelma-alun kun vain 5 minuutin pelin jälkeen vahvasti rangaistusalueella pelannut Valentin Gasc sai jalkansa vapaaksi, Fabian de Abreu sai siivottua Jiri Kosken torjuman pallon tolppaan, mutta lopulta pallo lipui epäonnekkaasti puolustajan jalasta verkon perukoille.

Alkushokista toivuttuaan Gnistan otti pelin täysin hallintaansa omaa pelisysteemiaan eli pallonhallintaa sekä korkeaa prässiä toteuttaen, mutta hyökkäyspelistä puuttui viimeinen terävyys läpi avausjakson. Muutamaan otteeseen pallo saatiin lupaavan näköisesti rangaistusalueelle, mutta laadukkaat maalipaikat loistivat poissaolollaan.

SJK Akatemia iski ottelun toisen maalinsa Valentin Gascin laukoessa boxin rajalta tarkan laukauksen oikeaan alakulmaannopean vastaiskun päätteeksi.

Vieraiden Rony Huhtalalle siunaantui mainio paikka kaventaa lukemia puolittaisesta läpiajosta, mutta Huhtalan epäonnistunut laukaus painui selvästi yli maalin. Puoliajalle siirryttiin tehokkaasti viimeistelleen SJK Akatemian 2-0 johdossa.

Toiselle puoliajalle Gnistan haki lisää terävyyttä ja luovuutta hyökkäyspeliinsä vaihtamalla keskikentällä Fabrice Gatambiyen Maximo Toloseen ja vasemmalla laidalla Topi Järvisen Lucas Moraisiin.

Puoliajan ensimmäinen kunnon maalipaikka siunaantui jo muutaman peliminuutin jälkeen vahvasti rynnistäneelle SJK Akatemian Samson Ebukalle, jonka laukaus painui Kipinän onneksi ohi oikean yläkulman.

Pelin kuva oli hieman muuttunut ensimmäisestä puoliajasta, sillä nyt SJK Akatemia prässäsi aktiivisemmin ja pyrki aktiivisempaan pallolliseen peliin, jonka myötä Gnistan ei saanut pallollista peliä samalla tavalla haltuunsa kuin ensimmäisellä jaksolla.

Lisäksi peli oli ensimmäistä puoliaikaa selvästi avoimempaa ja 10 minuutin jälkeen alkoi tilanteita syntyä molemmissa päissä. Ensin Rony Huhtalalla oli hyvä laukaisupaikka rangaistusalueella, mutta Tuomas Pöyhönen venytti näppinsä oikeaan alakulmaan suuntautuneen laukauksen eteen. Vain hetkeä myöhemmin karkasi SJK Akatemian Oskar Pihlaja maalivahdin avauksesta läpiajoon, mutta Jiri Koski piti loistavalla jalkatorjunnallaan lukemat muuttumattomana. Hyvän pelin pelanneella Pihlajalla oli uusi tilaisuus vain muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta matala laukaus painui hiuksen hienosti ohi vasemmasta alakulmasta. Värikkään ja tapahtumarikkaan viisiminuuttisen päätteeksi myös Huhtalalla oli jälleen oma paikkansa kavennusmaaliin ilman tulosta.

Gnistanin Douglas Caélla oli myös mahdollisuutensa kavennusmaaliin, mutta hyvin torjunut Pöyhönen sekä ylärima pitivät lukemat edelleen 2-0:ssa.

Kipinän niskaan satoi jääkylmää vettä 72 minuutilla kun Lasse Ikoselle tuomittiin suora punainen kortti tämän kaataessa puolittaiseen läpiajoon sännänneen Kingsley Oforin.

Ilta synkkeni entisestään hurmoksessa pelanneen SJK Akatemian osuessa kahdesti vain minuutin sisällä. Ensin Valentin Gasc iski hattutempun täyteen pommittamalla pallon jälleen tarkasti alakulmaan rangaistusboxin liepeiltä ja heti perään Kingsley Ofori pommitti lukemat 4-0:n.

Viimeistään tämän jälkeen ottelu oli paketissa ja loppuminuutit pelailtiin pois ilman sen merkittävimpiä tapahtumia. Tuomarin viheltäessä pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi oli Gnistan kärsinyt kauden ensimmäisen tappionsa 4-0 lukemin.

– Aikaisen maalin jälkeen meidän pelaamisesta paistoi kiire ja teimme pelaamisen osin itse vaikeaksi vaikka myös SJK Akatemialle on annettava kunniaa peliesityksestään. Menetettiin tänään paljon palloja ja toiminta menetysten jälkeen oli heikkoa. Puolustaessa emme saaneet vastustajan rakentelua estettyä riittävästi lukuunottamatta toista jaksoa ennen punaista korttia. Siinä meillä oli myös mahdollisuus ratkaista ottelu, suomii omiaan päävalmentaja Joonas Rantanen ja jatkaa:

– Neljä päästettyä maalia on tietysti liikaa ja tulos on iso pettymys. Pureskellaan tämä peli ja tullaan parempina takaisin!

Nämä saattavat kiinnostaa

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.