Otteluraportti: Gnistan kaatoi JäPS:n murskalukemin

Huikeassa vireessä ollut ja tehokkaasti viimeistellyt Gnistan takoi tänään taululle tylyt 10-1 lukemat.

Miellyttävän keväisessä kelissä pelattu ottelu keräsi lehtereille 512 silmäparia. Gnistan aloitti ottelun todella päättäväisesti ja räväkästi takoen kolme osumaa vastustajan verkkoon 20 ensimmäisen peliminuutin aikana. Ensimmäistä osumaa ei kotiyleisön tarvinnut odottaa kuin neljä minuuttia ja siitä vastasi loistopelin pelannut Yoshiaki Kikuchi millintarkalla laukauksella 20 metristä aivan maalin oikeaan alakulmaan. Lisää seurasi 16. peliminuutilla kun illan todellinen sankari Douglas Caé pääsi nautiskelemaan pallon tyhjiin Luquinhasin erinomaisesta esityöstä. Luquinhas oli itse asialla vain neljä minuuttia myöhemmin Topi Järvisen tarjoillessa vasemmalta laidalta oivaltavan syötön taaksepäin brasilialaiselle, jonka tarkka laukaus ohitti Besart Mustafan.

Alkushokista toivuttuaan JäPS alkoi sekin päästä hieman peliin mukaan ja lopulta se saikin kavennusosuman Aleksi Ristolan laukoessa rangaistusalueelta matalan laukauksen takanurkkaan. Vain hetkeä myöhemmin JäPS:llä oli toinenkin loistopaikka kaventaa eroa, mutta kulmapotkun jälkitilanteesta pallo puskettiin läheltä suoraan Jiri Kosken hyppysiin.

Erityisesti Gnistanin ulkomaalaispelaajat olivat tänään aivan liikaa vierasjoukkueen puolustajille. Ottelun 33. minuutilla Luquinhas riisti tyylipuhtaasti pallon Alieu Ceesayltä, joka oli pakotettu rikkomaan liukasta brasilialaista rangaistusalueella pilkun arvoisesti. Pilkun pussitti varmasti maaliin illan toisen osumansa iskenyt Douglas Caé. Viiden maalin ilotulitus huipentui Topi Järvisen puskiessa Kikuchin kulmapotkun verkkoon vain kolme minuuttia edellisestä maalin. Puoliajalle siirryttiin häkellyttävissä 5-1 lukemissa.

Vieraiden kurimus jatkui toisella puoliajalla kun Fabrice Gatambiye tuikkasi kulmapotkun jälkitilanteesta pallon pömpeliin vain kolmen minuutin pelin jälkeen. Gnistanin peli rullasi todella vapautuneesti eikä seuraavaa maalia tarvinnut odottaa kuin viitisen minuuttia. Topi Järvisen loistava syöttö vapautti Douglas Caén viimeistelemään hattutemppunsa.

Tässä vaiheessa ottelun ainoa jännityksen aihe oli se, että montako maalia Gnistan ehtii vielä iskemään. Murskajaiset jatkuivat Topi Järvisen iskiessä illan toisen osumansa Lasse Ikosen oivaltavan syötön löytäessä pystyyn juosseen hyökkääjän, jolla oli lopulta helppo työ sijoittaa pallo tyhjiin kun vastaan tullut Besart Mustafa oli ensin hassutettu pois pelistä.

Gnistanin illan yhdeksännestä osumasta vastasi jälleen Douglas Caé, joka puski pallon yläriman kautta sisään. Kymppiä täyteen huutanut kotiyleisö sai haluamansa 89 minuutilla Caén iskiessä illan viidennen maalinsa rangaistuspilkulta. Tuomarin viheltäessä pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi loistivat taululla historialliset 10-1 lukemat Gnistanin hyväksi.

Päävalmentaja Joonas Rantanen oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen murskavoiton jälkeen.

– Meidän peli-ilme oli tänään erinomainen ja toteutimme ottelusuunnitelmaa varsin hyvin. Hyökätessä ja puolustaessa teimme ne asiat mitä tätä vastustajaa vastaan pitikin tehdä. Pelaajamme loistivat tänään ja olen erittäin onnellinen heidän puolestaan.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.