Kuva: Mira Lönnqvist

Otteluennakko: Gnistan kohtaa HJK Klubi 04:n Suomen Cupin 4. kierroksella

Gnistanin taival Suomen Cupissa jatkuu keskiviikkona HJK Klubi 04:n vieraana. Taistelu jatkoonpääsystä pyörähtää käyntiin Töölön jalkapallostadionilla kello 18:30. Ottelu lähetetään suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta.

Suomen Cupin avauksessaan Gnistan kaatoi Grankulla IFK:n Kauniaisten hallissa 0-1-lukemin. Selvästä pallollisesta hallinnasta huolimatta ainoastaan Maximo Tolonen osui tolppien väliin näyttävällä kaukolaukauksellaan. Ykkösessä Gnistan on kerännyt toistaiseksi yhden voiton ja kaksi tasapeliä majaillen viidellä pisteellään sarjan toisena.

Joukkueiden tiet kohtasivat myös viime vuoden Suomen Cupissa, kun vielä lohkomuotoisena pelatussa Cupissa Gnistan ja HJK Klubi 04 arvottiin samaan Ykkösen joukkueiden alkulohkoon. Vahvassa vireessä ollut Gnistan vei kamppailun nimiinsä näytöstyyliin lukemin 0-5. Aiempia kohtaamisia ei Suomen Cupista löydy, mutta joukkueet ovat mitelleet muutamaan otteeseen voimiaan Ykkösen ja pääasiassa Kakkosen sarjaotteluissa.

HJK Klubi 04 selvitti kolmannen kierroksen näytöstyyliin murskaamalla Nelosta pelaavan EPS:n reservijoukkueen tylyin lukemin 1-8. Kakkosessa nimekkäällä miehistöllä kauteen lähtenyt HJK Klubi 04 on suoriutunut odotusten mukaisesti keräämällä kolmesta ottelusta seitsemän pistettä, joiden turvin HJK:n reservijoukkue johtaa Kakkosen B-lohkoa.

HJK Klubi 04 putosi viime kaudeksi toiseksi ylimmältä tasolta takaisin Kakkoseen, mutta emoseuran tarkoituksena on palauttaa reservijoukkue pikaisesti takaisin Ykköseen. Kakkosen peleissä Klubi 04:n riveissä on nähty edustusjoukkueesta lainassa olleita Pyry SoirinJanne Sakselan ja Jakob Tännanderin kaltaisia kokeneita pelimiehiä. Talvella joukkuetta vahvistettiin muun muassa KäPasta tulleilla lupaavilla Altti Hellemaalla ja Oscar Häggströmillä, jonka lisäksi viime kaudella Gnistanin topparistossa esiintynyt Gentrit Kovaqi nähdään ensi kaudella valkosinisissä. HJK Klubi 04:n perimmäisin tarkoitus on kuitenkin toimia väliportaana juniorien ja Klubin edustusjoukkueen välillä, joten uusien vahvistusten ohella HJK nosti lupaavimpia junioreitaan Klubi 04:n miehistöön, jotka ovatkin luonnollisesti saaneet paljon vastuuta aiemmissa Kakkosen sarjapeleissä.

Gnistanin terveystilanne on hiljalleen helpottamassa, sillä pelikiellon vuoksi sivussa ollut Rony Huhtala sekä loukkaantumisistaan toipuneet Tuukka Andberg ja Jimi Hackspik tekivät paluun kokoonpanoon viime lauantain EIF-ottelussa. Varmasti sivussa keskiviikon Suomen Cupin pelistä ovat Kasperi LiikonenJyri KiuruLuca Weckström sekä Tommi Jäntti.Tulevalla viikolla on edessä kaksi ottelua lyhyessä ajassa, mutta Gnistan tulee tekemään kaikkensa energian jakamiseksi molempiin otteluihin.

– Kokonaisuutena tiukka viikko meidän pienehkölle kokoonpanolle, mutta yritetään tietysti tehdä kaikkemme, että ollaan niin keskiviikkona kuin sunnuntainakin mahdollisimman virkeinä. Kokoonpanossa nähdään varmasti joitakin muutoksia edellisiin peleihin, kommentoi päävalmentaja Joonas Rantanen.

Aiemmin HJK:n organisaatiossa vuosia vaikuttaneelle Rantaselle keskiviikon vastustaja on tuttu, joten hän osaa odottaa haastavaa koitosta.

– Vastaan tulee hyvin organisoitu joukkue, joka on täynnä pelaajia, joiden peruspelaamisen taso on korkea. Uskon, että keskiviikkona nähdään hyvätasoinen ottelu, jossa jatkoon meneminen edellyttää meiltä hyvää esitystä niin puolustamisen kuin hyökkäämisenkin osalta.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.