Gnistanin A-junioreita on harjoittelut kevään aikana miesten edustusjoukkueen kanssa

Yhteensä kymmenen pelaajan ryhmä on päässyt haistelemaan miesten edustusjoukkueen tunnelmaa kuluvan vuoden aikana.

Tällä hetkellä A-junioreiden SM-karsintoja pelaavasta joukkueesta useampi peluri on päässyt kevään aikana harjoittelemaan Gnistanin miesten edustusjoukkueen kanssa noin kerran viikossa sekä osa harjoituskaudella näyttämään kykyjään myös otteluissa. Yhteys Gnistanin A-junioreiden sekä miesten edustusjoukkueen välillä on tiivis, sillä Mikke Salonen työskentelee molempien joukkueiden valmennustiimeissä. Myös B-junioreiden pelaajat ovat hyvin tarkkailun alla sillä miesten edustusjoukkueen valmentaja Nikos Kalaitzis toimii B-junioreiden vastuuvalmentajana. Maalivahtiosastolla Zyron Paro toimii samoin molempien juniorijoukkueiden ja miesten valmennustiimeissä.

-Seuran strategian mukaisesti edustusjoukkueeseen halutaan nuoria pelaajia ja osana tätä on luontevaa, että nuoria pelaajia on meidän harjoituksissa. On tärkeää, että seuran omat nuoret pelaajat pääsevät harjoittelemaan edustusjoukkueen kanssa ja näkemään tason siellä. Samalla me näemme missä meidän nuoret pelaajat menevät. Lähtökohtaisesti olisi hyvä, että vuosittain yksi tai kaksi seuran omaa nuorta pelaajaa nousee edustusjoukkueeseen. Tämän eteen meidän pitää seurana tehdä töitä ja uskon, että tämä lisää pelaajakasvatustyön merkityksellisyyttä, kertoo miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Joonas Rantanen.

Gnistanin A-juniorit majailevat tällä hetkellä 10 joukkueen karsintalohkossaan yhdeksäntenä 13 pelatun ottelun jälkeen. Joukkue pelaa seuraavan ottelunsa tänään helatorstaina Käpylän Palloa vastaan. Rantanen näkee yleisellä tasolla miesten Ykkösen sekä A-junioreiden SM-sarjan tasoeron suureksi, mutta muistuttaa monen saavan tärkeää kokemusta miesten ympäristöstä myös harjoituksissa.

– Pelaajien polut ovat erilaisia, mutta kyllä yleisellä tasolla voi sanoa, että hyppy A-junioreista Ykköseen on iso. Joka tapauksessa meille on tärkeää kasvattaa ja löytää kunnianhimoisia ja kehittymishaluisia pelaajia B- ja A-junioreihin huolehtien siitä, että tarjoamme laadukasta toimintaa, kertoo Rantanen.

Gnistanin A-junioreiden ottelu Käpylän Palloa vastaan alkaa tänään klo 13.00 Oulunkylässä. Tervetuloa kannustamaan joukkuetta voittoon!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.