Gnistan otti pisteet PIF:ltä

Vähämaalisen ottelun ainoasta osumasta vastasi näyttävällä laukauksella Gnistanin Yoshiaki Kikuchi.

Gnistanin ja sarjanousija PIF:n välinen kamppailu alkoi melkolailla odotusten mukaisesti, sillä heti alusta lähtien Gnistan nappasi pallonhallinnan itselleen. Hallinnasta huolimatta maalipaikat jäivät kuitenkin uupumaan ensimmäisen vartin aikana. Ottelun 18. peliminuutilla Gnistanin hyökkääjä Douglas Cae pääsi puskemaan läheltä, mutta yritys jäi hieman vaisuksi ja suuntautui päin PIF-vahti Olli Hakanpäätä.

Puolen tunnin pelin jälkeen Gnistanin Yoshiaki Kukichi antoi upean pitkän syötön Topi Järviselle, jonka laukaus läheltä epäonnistui. Pelin edetessä myös PIF sai luotua muutaman mallikkaan hyökkäyksen, jotka kuitenkin tyrehtyivät Gnistan-puolustukseen. Ottelun avausmaali nähtiin 42. minuutilla, kun Gnistanin Yoshiaki Kikuchi laukoi tulisesti pallon vieraiden maaliin noin 20 metristä ja näin isännät siirtyivät 1-0-johtoon.

Aivan puoliajan lopussa vieraat olivat kuitenkin lähellä tasoitusta, kun Benjamin Heikkinen laukoi voimalla vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta Jiri Koski oli kuitenkin hereillä Gnistan-maalilla. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen yhden maalin johdossa.

PIF aloitti toisen puoliajan terävästi ja joukkue sai luotua ensimmäisten minuuttien aikana muutaman maalipaikan, mutta Gnistan-puolustus kesti maalivahti Jiri Kosken johdolla. Myös vieraiden maalivahti Olli Hakanpää oli hereillä maalillaan, sillä 50. minuutilla Gnistanin Kikuchi pääsi laukomaan upean nousun päätteeksi rangaistusalueen rajalta, mutta PIF-vahti venytti torjuntaan.

Kokonaisuudessaan ottelun toisesta puoliajasta muodostui melko tasainen ja molemmilla joukkueilla oli muutama hyvä paikka maalien tekemiseen ottelun viimeisen 15 minuutin aikana. Gnistanista lähempinä maalintekoa olivat Rony Huhtala ja Douglas Cae joiden yritykset pysähtyivät tolppaan. PIF:ltä lähimmäksi pääsi Tomas Hradecky, jonka komean laukauksen torjui kulmapotkuksi Gnistan-vahti Koski. Maaleja ei kuitenkaan nähty yhtä enempää kamppailussa, joten pisteet jäivät Oulunkylään lukemin 1-0 ja Gnistan siirtyi Ykkösen sarjataulukon kärkisijalle.

Päävalmentaja Joonas Rantanen oli pääosin tyytyväinen näkemäänsä.

– Aloitettiin peli hyvin ja ensimmäisen vartin aikana oli aihiot useampaan hyvään maalintekopaikkaan. Tämän jälkeen menetimme otetta, mutta maalin teimme ansaitusti. Loppua lukuun ottamatta tämä oli tasapainoinen esitys ja useammalta pelaajalta hyvä suoritus. Parannettavaa totta kai on edelleen, mutta olemme oikealla tiellä.

Nämä saattavat kiinnostaa

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.