Kuva: Jari Mäensivu

Otteluraportti: Gnistan jatkoon Suomen Cupissa

Gnistan varmisti paikkansa Suomen Cupin 4. kierroksella kaatamalla Grankulla IFK:n 0-1 Maximo Tolosen osumalla.

Gnistan otti ottelun hallintaansa alkuhetkistä lähtien. Kauniaisten hallin pienikokoisella kentällä Gnistan pyrki kierrättämään palloa keskustan kautta ja luomaan sitä kautta murtautumispaikkoja laidoille. Illan ensimmäinen kunnon maalipaikka siunaantui Gnistanin Jyri Kiurulle, jonka pusku rangaistusalueella painui yli maalin. Vihreäpaidat puolustivat omaa aluettaan tiiviisti, joten Maximo Tolonen päätti kokeilla laukoa kauempaa. Noin 23 metristä lähtenyt näyttävä laukaus painui oikeaan nurkkaan ohi Toni Vuorisen. Maalin jälkeen pallollinen hallinta säilyi edelleen Gnistanilla, mutta laadukkaat maalipaikat loistivat poissaolollaan.

Ottelun kuva säilyi toisella puoliajalla varsin muuttumattomana. Gnistan hallitsi palloa, mutta kotijoukkuekin oli avausjaksoa paremmin pelissä mukana. Puoliajan paras paikka siunaantui ehdottomasti Gnistanin Douglas Caélle, joka pääsi Pasi Forsmanin vahvan prässipelin jälkeen laukomaan avopaikasta, mutta Toni Vuorinen venytti näppinsä väliin vasempaan alakulmaan suuntautuneeseen laukaukseen. Caén lisäksi paikkansa maalintekoon oli muun muassa Lucas MoraisillaKasperi Liikosella sekä Topi Järvisellä, mutta Kipinän viimeistelyteho jätti tänään toivomisen varaa. GrIFK:n ottelun paras maalipaikka siunaantui vasemman laidan murtautumisen jälkeen Juha Hakolalle, mutta Gnistanin ja Jiri Kosken onneksi laukaus painui karkeasti yli maalin. Loppuhetket Gnistan suojeli johtoasemaansa maltilla palloa halliten, joten kotijoukkue ei enää sen kummemmin päässyt uhkaamaan Kipinän ohutta maalin johtoasemaa.

Gnistan marssi ottelusta jatkoon 0-1 lukemin, päävalmentaja Joonas Rantanen oli suojattiensa esitykseen kohtalaisen tyytyväinen, mutta parannettavaa vielä löytyy.

– Peli oli odotetunlainen ja kentän pieni koko sekä ylipäätänsä hallissa pelaaminen toi siihen oman mausteensa. Kokonaisuutena pelasimme tänään vähintäänkin tyydyttävästi. Viimeisellä kulmanneksella ja boxiin etenemisessä on vielä parannettavaa ja toisaalta myös omassa puolustuspelissä on tehtävä tietyt asiat paremmin vaikkei vastustajalla tänään maalipaikkoja ollut.

– Tärkeintä oli voittaa tänään ja sen tehtävän hoidimme tyylikkäästi, toki lisämaaleja olisi pitänyt pystyä tekemään. Kaiken kaikkiaan tästä on hyvä jatkaa kohti sarja-avausta.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.