Kuva: Jari Mäensivu

Otteluraportti: Gnistan ja PK-35 pistejakoon

Gnistan ja PK-35 tasasivat pisteet kauden avauksessa 1-1-lukemin Kasperi Liikosen vastattua isäntien ainokaisesta.

Runsaslukuisen yleisömäärän(794) edessä pelattu ottelu alkoi tunnustellen. Gnistan pyrki pelaamaan sille ominaista pallonhallintaan perustuvaa jalkapalloa, kun taas PK-35 prässäsi Gnistanin puolustuslinjaa ja pyrki suoraviivaisiin hyökkäyksiin saadessaan pallon omalla alueellaan. Tunnustelevien alkuminuuttien jälkeen Gnistan sai juuri toivomansa alun kauteen kun 7. minuutilla Maximo Tolosen loistava kaaripallo tavoitti pystyyn juosseen Kasperi Liikosen, joka tulitti pallon komeasti etuyläkulmaan. Vain muutamia minuutteja avausosuman jälkeen Liikonen joutui linkuttamaan kentän sivuun loukkaantumisen vuoksi.

Tämän tapahtumaketjun jälkeen Kipinän pelistä katosi paras terä eikä syöttöpelistä enää löytynyt tarvittavaa tehokkuutta. Sen sijaan vieraiden tasoitus oli ensin lähellä oikealta annetusta kulmapotkusta ja hetkeä myöhemmin PK-35:n korkea prässi Gnistanin puoliskolla toimi ja punamustat pääsivätkin juhlimaan tasoitusta 22. minuutilla kun Gnistanin hieman huolimattoman oman pään pelin jälkeen Noah Kaijasilta syötettiin vapaaksi ja tämä sijoitti hallitusti tasoitusosuman.

Nuutti Tykkyläisellä oli loistava paikka pukukoppimaaliin aivan puoliajan loppuhetkillä, mutta Gnistanin onneksi laitahyökkääjän viimeistelyssä ei ollut tarvittavaa tehokkuutta, joten puoliajalle siirryttiin 1-1-tasalukemissa.

Toisella puoliajalla pelin kuva pysyi aika lailla muuttumattomana Gnistanin pyrkiessä edelleen pallonhallintaan vieraiden rakentaessa hyökkäyksiään selvästi suoraviivaisemmin. PK-35:n Olmes Garcia olikin ensimmäisen kympin aikana kahdesti nokikkain Jiri Kosken kanssa, mutta Fabian de Abreu teki molemmilla kerroilla kolumbialaisen aikeet tyhjiksi ensin oikea-aikaisen riiston ja sitten lähes maaliviivalta tapahtuneen katkon jälkeen. Gnistanin puoliajan paras maalipaikka nähtiin juuri vartin täyttyessä kun Yoshiaki Kikuchin oivaltava pystysyöttö vapautti laidalta boxiin hiipineen Luquinhasin, joka ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan hyvin tilanteen lukenutta Otso Knuuttilaa.

Gnistanin 65. minuutilla suorittaman triplavaihdon jälkeen keltapaitojen peli muuttui selvästi suoraviivaisemmaksi, mutta samalla hyökkäyspelistä katosi ajatus. Paras maalipaikka siunaantui Douglas Caélle, joka pääsi puskemaan Jyri Kiurun keskityksestä, mutta pallo painui ohi maalin vasemman kulman. PK-35 oli toisen puoliajan aikana aavistuksen hallitsevampi joukkue, mutta alkuminuuttien jälkeen sekään ei enää vaarallisille maalipaikoille päässyt. Tuomarin viheltäessä ottelun päättymisen merkiksi molemmat joukkueet olivat avanneet pistetilinsä 1-1-tasapelin myötä.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen summasi päivän kamppailua.

– Päällimmäinen tunne pelistä on pettymys. Vaikka aloitimme pelin kohtalaisesti ja meillä oli hyvät hetkemme niin mitä pidemmälle peli meni sitä enemmän se kulki vastustajan tahtiin. Rakenteellisesti meillä oli ongelmia, mutta kyllä me tänään myös hävittiin liian paljon niin ykkös- kuin kakkospalloja. Otetaan tästä piste mukaan, käydään ottelu läpi ja suunnataan katseet Kokkolaan. Luotan siihen, että parannamme siellä.

Gnistanin ottelut jatkuvat tulevana lauantaina Kokkolassa, jossa vastassa on KPV. Seuraava kotiottelu on vappuaattona, kun Oulunkylään saapuu EIF. Nappaa jo lippusi Gnistanin vappujuhlaan Tiketistä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.