Otteluraportti: Gnistan ja EIF tasasivat pisteet loppuminuuttien osumilla

Vappua käynnisteltiin Oulunkylässä Gnistanin ja EIF:n välisellä kohtaamisella. Vauhdikkaassa ottelussa maalit jäivät loppuhetkille ja molemmat osuivat kertaalleen.

Vierailija EIF aloitti kamppailun vahvasti ja onnistui luomaan muutaman lupaavan tilanteen Gnistanin maalille ottelun ensimmäisen vartin aikana. Vähitellen Gnistan alkoi löytää avaimia vierailijoiden prässin purkamiseen ja pääsi yhä useammin etenemään kontrolloidusti kohti EIF:n maalia.

Murtautumiset alkoivat tuottaa puoliajan edetessä Gnistanille myös hyviä maalipaikkoja. Ensin Maximo Tolosen loistava syöttö tavoitti Rony Huhtalan, mutta Huhtalan jatko suoraan ilmasta jäi hieman vaisuksi. Myös Douglas Cae pääsi puolen tunnin kohdalla yrittämään hyvästä paikasta, kun Huhtala tarjoili oikealta laidalta, mutta viime kauden maalikuninkaan veto suuntautui yli maalin.

Toiselle puoliajalle EIF tuli ensimmäisen tapaan vahvasti. Kova prässi tuotti Gnistanille pallonmenetyksiä omalla kenttäpuoliskolla, joista vieraat onnistuivat luomaan puolittaisia tilanteita. Gnistanin parhaat tilanteet rakentuivat ensimmäisen puoliajan tapaan oikealta laidalta, jossa Huhtala oli jatkuvasti tammisaarelaisten kiusana voimakkailla pystyjuoksuillaan.

Huhtalalla olikin muutama hyvä paikka siirtää Gnistan johtoon toisen puoliajan aikana ja myös Tolonen pääsi kerran vastakkain El Moutacimin kanssa, mutta EIF-vahti vedi jälleen pidemmän korren.

Ottelua oli takana 86 minuuttia, kun Oulunkylän yleisö pääsi viimein juhlimaan avausmaalia. Luquinhas sai tilaa vasemmalta laidalta ja pelasi hyvän syötän taustalta juoksun tehneelle Huhtalalle. Tällä kertaa El Moutacimille ei jätetty saumaa vaan Huhtala iski pallon varmasti yläkulmaan.

Ilo oli kuitenkin kotiyleisöllä lyhyt, sillä nopeasta rajaheitosta 90 minuutilla pelattu keskitys tavoitti Gnistan-puolustuksen keskeltä Adam Larssonin, joka tuikkasi vieraat tasoihin. Enempää osumia ei nähty joten näin Ogelin vappuetkoissa pisteet tasattiin.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli tyytyväinen useaan maalipaikkaan, mutta näki pelissä myös paljon kehitettävää.

– Kaksijakoinen peli, meillä oli omat hyvät hetkemme ja useampi maalintekopaikka, mutta on myönnettävä, että niin oli myös vastustajallakin. Johdon menettäminen lopussa tapahtui tietysti liian helposti. Kaiken kaikkiaan teimme paljon töitä, mutta edelleen jää parannettavaa niin hyökkäämisen kuin puolustamisen osalta.

Gnistanin ottelut Ykkösessä jatkuvat viikon päästä sunnuntaina kotiottelulla, kun vieraaksi Oulunkylään saapuu JäPS. Ennakkoliput myy Tiketti. Keskiviikkona tavoitellaan jatkopaikkaa Suomen Cupissa HJK Klubi 04:n vieraana Töölössä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.