Otteluennakko: Gnistan kohtaa Grankulla IFK:n Suomen Cupissa

Gnistan aloittaa urakkansa Suomen Cupissa sunnuntaina. Ottelu Grankulla IFK:ta vastaan alkaa Kauniaisten FA Solutions Arenalla kello 18:00.

Kolme Ykköscupin ottelua ja viisi harjoitusottelua sisältänyt Gnistanin valmistautumisjakso sujui nousujohteisesti. Tammi-helmikuussa pelattu Ykköscup päättyi pettymykseen keltapaitojen karsiutuessa jo alkulohkovaiheessa. PEPOa ja KTP:a vastaan tasattiin pisteet, mutta tappio Järvenpään maali-iloittelussa koitui lopulta Gnistanin kohtaloksi. Harjoitusotteluissa pääsarjatason vastustajia HIFK:ta ja FC Lahtea vastaan oli saaliina maaliton tasapeli sekä 4-2 tappio, mutta päävalmentaja Joonas Rantasta miellytti varmasti eniten miehekäs esitys molemmissa kamppailuissa. Kakkosen Reipas kaatui nihkeästi 2-1, mutta jo viikkoa myöhemmin poissaolijoita takaisin ruotuun saanut Gnistan kaatoi Klaukkalassa NJS:n 1-4 lukemin hyvin valmiin näköisellä esityksellä. Valmistautumisjakson päätti FC Interin vieraana pelattu 0-0 tasapeli ottelussa, jossa organisoidusti puolustaneella Gnistanilla oli omat saumansa ottelun voittamiseenkin.

Viime kaudella Kakkosen B-lohkon seitsemänneksi sijoittunut GrIFK ponnistaa kohti tulevaa kautta uuden päävalmentajan Jens Mattfolkin johdolla. Mattfolk on ilmoittanut suosivansa hyökkäävää ja aktiivista jalkapalloa. Tuloksellisesti tästä onkin nähty häivähdyksiä talvikauden Talviliigassa, jossa maalirikkaita otteluita pelannut GrIFK sijoittui lopulta kakkoseksi häviten loppuottelun KäPalle 4-1 lukemin. Pelaamissaan seitsemässä ottelussa GrIFK teki 16 maalia ja päästi 11.

Grankulla IFK ei tuttuun tyyliinsä ole lähtenyt tekemään joukkueen runkoon suuria muutoksia, sillä ainoa uusi pelaaja on Hongan organisaatiosta naapurikunnan vihreävalkoiseen paitaan siirtynyt puolustaja Juho Hormavirta. Viime kauden avainpelaajista muun muassa toppari Sebastian Veijola ja keskikentän keskustan Omar Khary tulevat olemaan tärkeässä roolissa tulevalla kaudellakin. Heidän lisäkseen mukana on joukko pitkän linjan ”granilaisia”, kuten Janne Törmänen sekä kärkipelaaja Daniel Langhoff, jonka maalivainu on viime kauden kuuden tehdyn maalin perusteella edelleen tallella. Vihreässä leirissä ikonisessa asemassa oleva Petter Meyer jatkaa joukkueen managerina, mutta pelaajauran jatkuminen on vielä täysi kysymysmerkki.

Gnistanin edellisestä harjoitusottelusta on aikaa muutama viikko, joten joukkueella on ollut aikaa valmistautua huolella tulevaan Suomen cupin haasteeseen. Myös sairastupa on tyhjentynyt, mutta muutamia merkittäviä poissaoloja edelleen on. Sivussa sunnuntain ottelusta ovat Tuukka AndbergSampo Ala-IsoRony Huhtala sekä Tommi Jäntti. Koko valmistautumisjakson loukkaantuneiden kirjoissa ollut Lucas Morais tekee paluun kokoonpanoon. Päävalmentaja Joonas Rantanen tähyää luottavaisena huomiseen.

– Ollaan valmistauduttu otteluun hyvin ja joukkueessa on varsin hyvä energia näin cupin ja sarjan aloituksen kynnyksellä. Poissaoloja on ja osa pelaajista vasta lähestyy täyttä pelikuntoa, mutta siitä huolimatta lähdemme luottavaisin mielin kohti ottelua.

Rantasen mukaan joukkue lähtee noudattamaan huomenna omaa pelisysteemiään järkevää puolustuspeliä unohtamatta.

– Meidän lähtökohta on se, että pystymme ottamaan pallokontrollin ja luomaan tarvittavat maalintekopaikat. Kärsivällisyyttä tarvitaan ja tietysti meidän on myös puolustettava hyvin läpi ottelun.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.