Otteluennakko: Gnistan isännöi PK-35:ta kauden kotiavauksessa

Kauan odotettu sarjakausi 2022 pyörähtää käyntiin maanantaina paikallisottelulla PK-35:a vastaan. Ottelu käynnistyy Oulunkylän Mustapekka areenalla kello 16:00. Ennakkoliput myy tuttuun tyyliin Tiketti ja otteluennakon tarjoaa McDonald's Pukinmäki.

Viime kauden paikallispeleissä pisteet laitettiin tasan 3-3 molempien voittaessa kotiottelunsa. Ensin PK-35 kaatoi Gnistanin kotonaan Pihjalamäessä 3-2-lukemin Douglas Caén vastattua molemmista Kipinän osumista. Vain viikkoa myöhemmin pelatussa toisessa derbyssä Gnistan otti maukkaan revanssin 4-1-voitollaan. Peräti viisi maalia sisältäneellä toisella puoliajalla Kipinältä verkkoa heiluttivat Gentrit KovaqiFabian de AbreuJoel Europaeus sekä Rony Huhtala.

PK-35 eteni jatkoon omasta Ykköscupin lohkostaan kun suotuisten tulosten myötä voitto PIF:stä riitti jatkoon vaikka TPS:aa ja EIF:a vastaan tuloksena olikin tappiot. Jatkokierroksilla PK-35 yllätti KTP:n vieraissa 0-1, mutta matka päättyi välierissä rankkaritappioon Jarolle. Valmistavissa harjoitusotteluissaan PK-35 venyi maalittomaan tasapeliin pääsarjatason Ilveksen vieraana ja otteluista SJK Akatemiaa ja Tampere Unitedia vastaan punamustat nappasivat voitot. Viimeisimmässä ottelussaan PK-35 eteni Suomen Cupin 4. kierrokselle kaatamalla Kolmosen EsPan 4-0-lukemin.

Rakettimaisen nousun Kolmosesta Ykköseen tehneen PK-35:n ensimmäinen kausi Ykkösessä sujui varsin mukavasti. Joukkue ei missään vaiheessa ajautunut sarjanousijoille tyypillisiin vaikeuksiin vaan osoitti salonkikelpoisuutensa Ykkösen tasolla jo hyvissä ajoin. Sarjan kärkijoukkueita vastaan tuloksena oli useimmiten tappio, mutta alemman kastin joukkueet kaatuivat hyvällä prosentilla. Perussarjassa PK-35 jäi lopulta niukasti seitsemänneksi. Alemmassa jatkosarjassa punamustaraitaiset säilyttivät sarjapaikkansa lopulta melko vaivatta, mutta kaksi tappiota johtivat lopullisen sarjasijoituksen tipahtamiseen kahdeksanneksi.

PK-35:n runko meni aika lailla uusiksi tulevalle kaudelle. Useat tärkeät runkopelaajat, kuten muun muassa Daniel RantanenEetu Puro ja Jonathan Muzinga lähtivät muille maille ja Marko Koskinen ei näillä näkymin jatka joukkueessa. Menetysten vastapainoksi luottotoppari Pauli Kuusijärvi ja kapteeni Esa Terävä allekirjoittivat tärkeät jatkosopimukset. Tulijoista etelä-amerikkalaistriolta Olmes CarciaMiguel Medina ja Luis Rodriguez odotetaan paljon. Heidän lisäkseen Sveitsistä hankittu maalivahti Rafael Zbinden on todella mielenkiintoinen nimi Ykköseen. Muilta osin menetyksiä on paikattu varsin maltillisesti. Merkittävimpiä hakuja voivat olla Joensuusta tulleet Tommi Tainio sekä Nuutti Tykkyläinen. Gnistanin kapteenina viime kaudella toiminut Omar Jama nähdään ensi kaudella punamustaraidoissa.

Gnistan päätti valmistautumisjaksonsa viime sunnuntain Suomen Cupin avaukseen ja käänsi sen jälkeen katseensa kohti kauden avausottelua. Joukkue vahvistui kauden aattona japanilaisella Yoshiaki ”Yoshi” Kikuchilla, joka on harjoitellut joukkueen mukana jo muutaman viikon ajan. Joukkueen terveystilanne on kohtalainen ottelun alla, mutta muutamia merkittäviä poissaoloja edelleen on. Sivussa kauden avauksesta ovat varmuudella Tuukka AndbergRony Huhtala ja Jimi HackspikTommi Jäntin ja Luca Weckströmin pelaaminen on myös epävarmaa.

Päävalmentaja Joonas Rantasen mukaan fiilis on joukkueessa hyvä kotiavauksen alla.

– Valmistautuminen on sujunut varsin hyvin, joukkueessa on hyvä fiilis ja energia niin kuin tässä vaiheessa kuuluukin olla. Ottelusuunnitelma rakentuu omista periaatteistamme, mutta tietysti meidän on osattava reagoida myös pelin sisällä.

Gnistan toivoo paikalle mahdollisimman runsaslukuista kotiyleisöä. Rantanen lupaa kentälle marssivan loppuun saakka taistelevan Kipinän.

– Kotiyleisölle haluamme näyttää taitavan ja taistelevan ilmeen, menemme kentälle nimenomaan joukkueena.

Gnistan-hyökkääjä Topi Järvinen odottaa huomenna kotiyleisön kohtaamista pitkän tauon jälkeen.

– Tosiaan ihan mahtavat fiilikset, että sarjapelit vihdoin alkaa! Pitkä talvi ollaan paiskittu hommia ja joukkueen pelaaminen on mennyt eteenpäin joka viikko. Meillä on nuori ja taitava joukkue kasassa ja uskon, että moni pelaaja lyö itsensä kunnolla läpi tällä kaudella.

Kaiken kruunaa tietenkin, että päästään avaamaan kausi kotona ja vielä paikallisvastustajaa vastaan! Uskon, että on viihdyttävä ja vauhdikas peli tulossa. Toivottavasti saadaan Ogeli täyteen keltasinisiin pukeutuneita kannattajia pitämään ääntä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.