Kuva: Jani Nieminen

Gnistanin naisten edustusjoukkue aloittaa kautensa perjantaina

Väliaikaisen päävalmentajan Chris Blaken ja valmentaja Satu Dammertin johdolla kauteen lähtevä Gnistan kohtaa avausottelussaan FC Viikingit tämän viikon perjantaina.

Viime kaudella Gnistan selvisi ylempään jatkosarjaan sijoittuen sarjassa kuudenneksi. Tulevalla kaudella Gnistan lähtee haastamaan lohkon suosikkeja väliaikaisen päävalmentajan Chris Blaken sekä valmentaja Satu Dammertin johdolla. Dammert kuvaa nykyistä yhteistyötä toimivaksi.

– Chris on vastannut enemmän pelitapaan liittyvistä asioista. Oma roolini on kasvanut aiemmasta ja vastuunani nykyisin on hoitaa kommunikaatio pelaajien kanssa sekä olen päässyt vahvemmin mukaan treenien suunnitteluun. Yhteistyö pelaajien ja valmennuksen välillä on toiminut hienosti ja henki joukkueessa on hyvä.

Vaihtuvuus pelaajistossa on ollut Dammertin mukaan suurta talven aikana.

– Joukkueeseen on talven aikana tullut paljon uusia pelaajia ja rinkimme on tällä hetkellä laaja. Tämän takia lähdemme kauteen kahdella peliryhmällä, jotka pelaavat Kolmosessa ja Nelosessa. Tällä järjestelyllä voimme varmistaa kaikille pelaajille sopivasti peliaikaa. Yhteistyö B- ja C-tyttöjen kanssa jatkuu viime kauden tapaan ja näistä joukkueista on ollut pelaajia mukana naisten joukkueen treeneissä.

Naisten Kolmonen pelataan kahden vuoden tauon jälkeen täysimittaisena 12 joukkueen sarjana, jossa jokainen joukkue kohtaa toisensa kahdesti. Aiemmista kausista poiketen kaudella 2022 ei pelata jatkosarjoja lainkaan vaan perussarjan kaksi parasta nousevat Kakkoseen ja kolme heikointa tippuvat sarjaporrasta alemmas. Dammert povaa tasaista sarjaa, jossa on mukana useita kovia joukkueita. Gnistanilla on kuitenkin omat mahdollisuutensa suosikkien haastamiseen.

– Kolmosessa on tällä kaudella paljon ennestään tuntemattomia joukkueita mukana. Viime kaudella Kakkosessa pelanneet HyPS ja HPS ovat varmasti kovia joukkueita, jonka lisäksi Loviisan nuoren joukkueen uskon kehittyneen viime kaudesta. EPS on tyttöpuolella vahva pelaajakehityksessä, joten näkisin myös heidän olevan myös korkealla sarjassa. Uskon, että tulossa on tasainen sarja, jossa myös Gnistanilla potentiaalia olla mukana kärkikamppailussa. Sen potentiaalin lunastaminen vaatii tietysti onnistumisia kentällä.

Dammert näkee puolustuksen olevan Gnistanin suurin vahvuus tulevalla kaudella.

– Meillä on timanttinen puolustus, jonka murtaminen tulee olemaan vastustajille vaikeaa. Tämä joukkue tulee taistelemaan loppuun asti joka pallosta ja vauhtia ei peleistä tule puuttumaan.

Naisten edustusjoukkueen kotiottelut kaudella 2022:
Pe 22.4. Gnistan – FC Viikingit klo 20:15
Pe 13.5. Gnistan – HyPS klo 20:15
Pe 20.5. Gnistan – LPS klo 20:15
Pe 3.6. Gnistan – FC Loviisa klo 20:15
Pe 17.6. Gnistan – HPS/2 klo 20:15
Pe 8.7. Gnistan – EBK/2 klo 20:15
Pe 5.8. Gnistan – FC Kontu klo 20:15
Pe 12.8. Gnistan – EPS/Reservi klo 21:00
Pe 2.9. Gnistan – EIF klo 20:15
Pe 16.9. Gnistan – ToTe/Betoni klo 20:15
Pe 30.9. Gnistan – MPS klo 20:15

Tule jo huomenna perjantaina paikalle kannustamaan Gnistan kotiavauksessa voittoon!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.