AC Oulu, IF Gnistan ja RoPS pelaajakehitysyhteistyöhön

Kolmen seuran yhteistyön tavoitteena on kehittää nuoria pelaajia optimaalisessa toimintaympäristössä Suomen kolmella korkeimmalla sarjatasolla.

AC Oulu, IF Gnistan ja Rovaniemen Palloseura ovat solmineet toistaiseksi voimassa olevan yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on kehittää pelaajia optimaalisessa toimintaympäristössä ja mahdollistaa selkeä pelaajapolku junioripelaajasta, aikuispelaajaksi aina Veikkausliigatasolle asti. Tarjoamalla jokaisessa kolmessa seurassa paras mahdollinen ammattipelaajan arki, seurat mahdollistavat nuorten pelaajien kokonaisvaltaisen kehittymisen. Lisäksi yhteistyöllä lisätään kaikkien seurojen kiinnostavuutta ja mahdollistetaan laajemman pelaajajoukon saatavuus.

Yhteistyön osapuolet ovat Gnistanille tuttuja seuroja Ykkösestä. RoPS kohdattiin viime kaudella kolmesti ja AC Oulu tuli tutuksi kaudella 2020, jonka päätteeksi oululaiset nousivat Veikkausliigaan. Kauden 2021 päätteeksi RoPS jatkoi toimintaa Kakkosessa. Kaikilla kolmella ylimmällä sarjatasolla toimivat seurat voivat yhteistyössä tarjota pelaajille oikean paikan kehittyä pelaajana ja mahdollistaa sujuvan pelaajien siirron keskenään. Yhteistyö koskee vain poikapelaajia ja Gnistan selvittää aktiivisesti vastaavia mahdollisuuksia tyttöpuolella. Nyt tehdyllä yhteistyösopimuksella ei ole vaikutusta myöskään Gnistanin muiden seurojen kanssa voimassa oleviin yhteistyösopimuksiin.

”Tämä on Suomessa ainutlaatuinen pelaajakehitysyhteistyöhanke. Pystymme yhdessä tarjoamaan noin 3000:lle pelaajalle selkeän pelaajapolun kolmelle ylimmälle sarjatasolle. Yhteistyön avulla lupaava pelaaja pystyy kehittymään laadukkaassa valmennuksessa, oman tasonsa mukaisessa ympäristössä. Käytännössä seurojen valmennus- ja urheilujohto keskustelevat pelaajista ja heidän tulevaisuudestansa ja ehdottavat pelaajille mahdollisia siirtoja. Pelaajien suostumus tietenkin tarvitaan. Sopimus sisältää luonnollisesti myös taloudellisia ehtoja esimerkiksi mahdollisten siirtokorvausten osalta. Olemme Gnistanissa erittäin iloisia, että olemme löytäneet kumppaneiksi seurat, jotka ajattelevat asioista samalla tavalla kanssamme ja haluavat panostaa nuorten pelaajien kehittämiseen. Maantieteellisesti olemme seuroina laajalle levittäytyneitä ja tämä omalta osaltaan tukee sitä, että pystymme houkuttelemaan lupaavia pelaajia mukaan toimintaamme ympäri Suomea. Yhteistyö tukee myös Gnistanin omaa pelaajapolkua ja edustustoiminnan strategiaa olla pääkaupunkiseudulla johtava nuorten pelaajien ponnahduslauta uralla eteenpäin”, kommentoi IF Gnistan Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Uusitalo yhteistyösopimusta.

Lisätietoja:

Antti Uusitalo, hallituksen puheenjohtaja, IF Gnistan Oy, puh. +358 400 202 663 Petri Haapimaa, toiminnanjohtaja, IF Gnistan ry, puh. +358 40 063 7316

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.