Otteluennakko: Gnistan kohtaa NJS:n harjoitusottelussa

Viime lauantaina voittojen makuun päässyt Gnistan jatkaa valmistautumistaan Ykköseen kohtaamalla yhteistyöseura NJS:n lauantaina. Ottelu alkaa Klaukkalan tekonurmella kello 14:15.

Gnistanin valmistautumisjakso on sujunut toistaiseksi vaihtelevin ottein. Ykköscupissa matka päättyi jo alkulohkoon kun ottelut PEPO:a, JäPS:a ja KTP:a vastaan toivat vain kaksi tasapelipistettä. Harjoitusotteluissa tuloksina ovat olleet voitto, tasapeli ja tappio. HIFK:ta vastaan Gnistan hallitsi ottelua luoden useamman loistavan maalipaikan, mutta tehottomuus maalipaikoissa johti lopulta maalittomaan tasapeliin. FC Lahtea vastaan keltapaidat johtivat ottelua kahteen otteeseen Douglas Caén ja Jean-Claude Mabindan osumilla, mutta lopulta toisella puoliajalla rutinoitunut pääsarjatason vastustaja käänsi koitoksen edukseen. Viime lauantaina Kipinä pääsi viimein voittojen makuun Lahden Reippaan kaaduttua Vantaalla Myyrmäen Jalkapallostadionilla 2-1 kahdesti osuneen Caén ammuttua voittomaalin rangaistuspilkulta aivan ottelun loppuhetkillä.

Lauantaina Keltainen kohtaa paikkansa Kakkosessa vakiinnuttaneen NJS:n, jonka kanssa on tehty yhteistyötä vuodesta 2020 lähtien. Helmikuussa solmittu tuorein sopimus mahdollistaa juniori-ikäisten pelaajien pelaamisen toisen seuran edustusjoukkueessa. Aiemmissa harjoitusotteluissa Gnistanin kokoonpanossa ovat käyneet näyttöjä antamassa muun muassa Arvi Liljaniemi, Vico Salminen ja Denis Bäckström, mutta huomisessa ottelussa molemmat pelaavat vain omilla miehistöillään.

Loukkaantumiset ja muut poissaolot ovat häirinneet Gnistanin valmistautumista läpi talvikauden. Tilanne on kuitenkin helpottamassa hiljalleen, sillä ottelusta NJS:aa vastaan ovat varmuudella sivussa ainoastaan Rony HuhtalaHenrik ÖlanderLucas MoraisElton Maloku sekä Luca Weckström. Usean viime otteluista sivussa olleen pelaajan pelikunto ratkeaa kuitenkin vasta ottelupäivänä. Päävalmentaja Joonas Rantanen myöntää, että runsaiden poissaolojen vuoksi ollaan jouduttu tekemään muutoksia harjoitteluun.

– Kevät on ollut terveystilanteen vuoksi varsin haastava. Esimerkiksi kahteen edelliseen peliin olemme saaneet kymmenkunta omaa kenttäpelaajaa mukaan. Tilanne on pakottanut meidät muuttamaan harjoitustapoja ja löytämään erilaisia ratkaisuja nimenomaan pelitavan harjoitteluun.

Kaikesta huolimatta Rantanen näkee kehitystä tapahtuneen koko valmistautumisjakson ajan.

– Pelaamisen rakenne on kehittynyt koko ajan ja esimerkiksi Lahtea vastaan pelasimme ajoittain todella organisoidusti ja hyvin. NJS:aa vastaan olemme varmasti taas yhden askeleen lähempänä ehjää 90 minuuttista ja lisäksi saamme pari sairastuvalta palaavaa pelaajaa mukaan.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.