Miesten edustusjoukkueen taustatiimi alkavalle kaudelle

Gnistan lähtee uuteen kauteen osittain uudistuneella taustatiimillä.

Gnistanin miesten edustusjoukkueen päävalmentajana työskentelee Joonas Rantanen, joka saapui talven aikana Gnistaniin HJK:n organisaatiosta edustusjoukkueen apuvalmentajan paikalta. Valmennustukea Rantaselle kauden aikana antavat Mikke Salonen, Nikolaos Kalaitzis, Carlos Fradão sekä Zyron Paro.

Mikke Salonen on tuttu nimi Gnistan-yhteisölle, sillä mies on työskennellyt seurassa aiemmin naisten edustusjoukkueen päävalmentajana sekä A-junioreiden päävalmentajana. Salonen oli mukana jo viime kaudella miesten edustusjoukkueen valmennustiimissä. Nikolaos Kalaitzis on puolestaan uusi nimi Gnistanissa ja hän omaa aiempaa valmentajakokemusta kotimaansa Kreikan lisäksi myös Kiinasta. Miesten edustusjoukkueen lisäksi hän toimii Gnistanissa myös juniorivalmentajana.

Joukkueen fysiikkavalmentajana jatkaa portugalilainen Carlos Fradão, jolle tuleva kausi on kolmas Gnistanissa. Fradão omaa Suomesta aiempaa kokemusta Hongan, EPS:n ja VPS:n riveistä. Joukkueen maalivahtivalmennuksesta kaudella 2022 vastaa 28-vuotias Zyron Paro, joka on ennen Gnistan-pestiä työskennellyt valmennustehtävissä PK-35:n, EsPa:n, FC Espoon ja FC Kirkkonummen riveissä. Lisäksi hän opiskelee maalivahtivalmennusta parhaillaan käynnissä olevalla UEFA GK B -kurssilla.

Joukkueenjohtajana jatkaa Mika Raatikainen ja huoltajana Ari Ahonen. Viime kaudella huoltajana toiminut Toni Seppälä on edelleen osittain mukana joukkueen arjessa, mutta tulevalla kaudella hän on päävastuussa Mustapekka Areenan kenttämestarin tehtävistä. Gnistan jatkaa tulevalla kaudella hoitoyhteistyötä Pihlajalinna Pikku Huopalahden kanssa (ent. Pohjola Sairaala).

Gnistanin taustatiimistä jäävät viime kaudesta pois Rui Carvalho, Ossi Koskela ja kaksi kautta joukkueen mukana ollut Niklas Virta. IF Gnistan kiittää kaikkia arvokkaasta panoksesta sekä toivottaa onnea ja menestystä tulevaisuuteen.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantasen mukaan valmennustiimi on jo varsin yhtenäinen ja päivittäinen tekeminen hyvällä tasolla.

– Se näkyy siten, että ihmiset sitoutuvat tekemään yhdessä määritetyt asiat ja tehtävät päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen mahdollisimman korkealla tasolla. Johdonmukaisuus ja järjestelmällisyys tuovat laatua tekemiseen, unohtamatta kuitenkaan intohimoa, joka meillä kaikilla on olemassa jalkapalloa kohtaan.

Gnistan Oy:n toimitusjohtaja Marko Kolsi on myös tyytyväinen taustatiimin koostumukseen sekä arkeen.
– Tämän vuoden taustatiimissä on hyvä sekoitus jatkuvuutta ja uutta energiaa sekä osaamista. Carlos on tiimissämme pitkäaikaisin hänen aloittaessa nyt kolmannen kautensa Gnistanissa. Hän on myös tärkeä linkki brasilialaispelaajiemme kanssa. Mikke on saanut tälle kaudelle vastuullisemman roolin hänen ollessa Joonaksen ensimmäinen apuvalmentaja. Hienoa oli myös saada Nikos toiseksi apuvalmentajaksemme. Maalivahtivalmennuksessa Zyron on tullut vahvalla otteella sisään seuraamme. Ari ja Mika puolestaan tukevat pelaajia ja valmennusta ammattimaisella otteellaan, Kolsi toteaa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.