Valmentajaesittelyssä: Xavier Silva

Portugalilainen Xavier Silva liittyi Gnistanin valmentajatiimiin tammikuun alussa.

Portugalilainen 28-vuotias Xavier Silva on yksi Gnistanin uusimmista valmentajista. Vuoden alussa työskentelyn Oulunkylässä aloittanut Xavier toimii päävalmentajana eri joukkueissa 2007-2009 syntyneiden poikien ikäluokissa sekä B-poikien apuvalmentajana.

– Siitä lähtien kun olen valmentanut, olen halunnut olla mukana tekemässä työtä pelaajien kehittämiseksi suurempiin seuroihin ja aina maajoukkueeseen saakka. Minulla on kokemusta sekä junioripelaajien että aikuisten kanssa toimimisesta, mutta intohimoni on aina ollut nuorten pelaajien kehittämisessä. Tavoitteeni valmentajana on auttaa pelaajia kehittymään ja kasvamaan sekä ihmisenä että pelaajana.

Uefa B -valmentajakoulutuksen käynyt Xavier kertoo olevansa vaativa sekä itselleen että valmennettavilleen, ja haluavansa tutkia uusia ja vanhoja toimintatapoja joiden avulla voi kehittää pelaajia ja kehittyä myös itse valmentajana.

– Uskon yksilön kollektiiviseen kehittämiseen, ja sen saavuttaakseni olen pelaajien suhteen vaativa. Yritän aina saada heidät äärirajoilleen ja toivon heidän aina keskittyvän jokaiseen harjoitukseen, koska niissä voimme kasvaa ja kehittyä paremmiksi. Harjoittelemme enemmän kuin pelaamme, joten ottelut ovat se lopputuote, jossa näemme aina viime aikojen työn tuloksen. Vaadin paljon myös itseltäni, ja haluan aina löytää kaikesta pieniä yksityiskohtia, joiden kautta voin tehdä asioita uudella tavalla ja auttaa pelaajia kehittymään.

– Olen erittäin innoissani tästä uudesta mahdollisuudesta, ja on hienoa päästä työskentelemään kaikkien pelaajien, valmentajien, työntekijöiden ja muiden seuran parissa toimivien henkilöiden kanssa.

Tervetuloa Gnistaniin Xavier!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.