Otteluraportti: Gnistan ja KTP tasapeliin Talissa

Gnistan kohtasi Ykköscupin lohkovaiheen viimeisessä pelissä KTP:n Talin hallissa. Ensimmäinen puoliaika oli KTP:n hallintaa, mutta toisella Gnistan otti kuskin paikan ja lopputulokseksi jäi 1-1 tasapeli.

Gnistan aloitti ottelun pirteästi ja hallitsi palloa luoden muutamia potentiaalisia hyökkäyksiä kohti kotkalaisten maalia. Puoliajan edetessä KTP pääsi vähitellen paremmin peliin mukaan ja otti pallonhallinnan itselleen. Vaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan ottelun alussa nähty kummassakaan päässä.

Gnistanin maalivahti Samu Volotista testattiin ensimmäisen kerran 27 minuutin kohdalla, kun Nathael Ishii murtautui boksiin ja pakotti Volotisen hyvään torjuntaan. Gnistanin paras tilanne syntyi 5 minuuttia ennen taukoa, kun Pasi Forsmanin kulmapotku tavoitti Douglas Caen, jonka puskun KTP-puolustus pelasti maaliviivalta.

Heti toisen puoliajan alussa Gnistan oli lähellä johtomaalia, kun Jean Mabinda pelasi laidasta pallon Rony Huhtalalle, joka jatkoi päällään tauolla kentälle tulleelle Jyri Kiurulle. Kiuru eteni boksiin, mutta laukaus viuhui hieman ohi takakulmasta.

Kiuru sai toisen tilaisuuden 5 minuuttia myöhemmin, mutta Kasperi Liikosen hyvästä esityöstä rakennetun tilanteen pysäytti KTP:n maalivahti Anton Lepola.

Hetkeä myöhemmin myös KTP sai luotua hyvän maalipaikan, mutta Volotinen venytti upeasti alakulmaan suuntautuneen laukauksen kulmapotkuksi.

Ottelun avausmaali nähtiin vartti ennen päätösvihellystä, kun Kiuru karkasi KTP-puolustukselta ja nosti pallon Lepolan yli ennen kuin KTP-vahti kaatoi miehen. Pallo pilkulle ja Liikonen ampui rankkarin varmasti sisään.

KTP:n tasoitusosuma tuli 84 minuutilla. Vieraat murtautuivat boksiin vasemmalta ja Santeri Stenius onnistui ohittamaan Volotisen. Enempää maaleja ei Talissa nähty ja näin pisteet tasattiin 1-1 lukemin.

Päävalmentaja Joonas Rantanen näki ottelussa positiivisia hetkiä, mutta myös paljon kehitettävää.

– Tänään pelissä oli hyviä hetkiä niin pallollisena kuin pallottomana ja loimme muutaman hyvän maalintekopaikan. On kuitenkin selvää, että ottelussa oli jaksoja, kun olimme selkeästi vastustajaa jäljessä.

– Kokonaisuutena Ykköscupin pelit ovat heijastaneet joukkueen tilaa siinä mielessä, että pelaaminen on varsin keskeneräistä. Mahdollisesti vahvistamme joukkuetta vielä jollakin uudella pelaajalla, mutta tärkeintä on että saamme yhteisiä treeniviikkoja ja harjoistuspelejä alle.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.