Otteluennakko: Gnistan kohtaa JäPS:n Ykköscupissa

Tasapelillä aloittanut Gnistan jatkaa Ykköscupin taivaltaan kohtaamalla JäPS:n perjantaina. Ottelu alkaa Järvenpään monitoimihallissa kello 19:45.

Gnistan avasi Ykköscupin urakkansa Ykköscupissa tasaamalla pisteet PEPOn vieraana Imatralla 2-2 lukemin. Tehokkaasti viimeistellyt PEPO karkasi jo kahden maalin karkumatkalle, mutta vahvasti toisella puoliajalla painostanut Gnistan nousi väkisin rinnalle. Gnistanin maaleista vastasivat Kasperi Liikonen ja Hongan organisaatiosta Gnistaniin saapunut Luca Weckström.

Järvenpään Palloseura saavutti pitkään jahtaamansa nousun Ykköseen voittamalla Kakkosen A-lohkon erittäin vahvan kauden päätteeksi. JäPS ei ole lähtenyt rellestämään siirtomarkkinoilla vaan joukkuetta on toistaiseksi vahvistettu nuorilla ja nälkäisillä Daniel Kepotilla ja Albin Mehmetillä sekä Ykkösen kokemusta joukkueeseen tuovilla Tony Lehtimäellä ja Antti Ulmasella. Järvenpäässä luotetaan viime kaudella Kakkosessa loistaneisiin luottopelaajiin. Muun muassa peräti 10 maalia puolustajan paikalta iskenyt Olli Valto, keskikentän kokenut kapteeni Roope Autio ja mittavan kokemuksen pääsarjatasolta omaava hyökkääjä Aleksi Ristola tulevat olemaan tärkeässä roolissa myös tulevalla kaudella Ykkösessä. Ristolan ohella tuttuja nimiä oulunkyläläisyleisölle ovat Gnistanista JäPS:n riveihin siirtyvä Mehmeti sekä keskikentän kokenut työjuhta Teimuraz Apriamashvili. Perjantain ottelu on JäPS:n ensimmäinen Ykköscupissa, sillä ensimmäiselle kierrokselle merkitty kamppailu PEPOa vastaan siirrettiin myöhempään ajankohtaan.

Gnistanin kokoonpanotilanne paranee merkittävästi perjantain otteluun, sillä Tommi Jäntti ja Rony Huhtala ovat todennäköisesti jälleen kokoonpanossa. Brasilialaiset Douglas Caé ja Lucas Morais saapuivat kuluneella viikolla Suomeen, mutta ovat sivussa kokoonpanosta vielä huomisessa ottelussa.

Päävalmentaja Joonas Rantanen oli tyytyväinen edellisen ottelun kehityskaareen, mutta JäPS:aa vastaan tähtäimessä on jälleen uusi pelillinen kehitysaskel.

– Pelissä PEPOa vastaan oli nähtävissä niitä pelaamisen periaatteita, joita haluammekin nähdä. Loppua kohti saimme luotua maalintekopaikkoja ja tehdyt maalit tulivat ansaitusti. Nyt tavoitteena on ottaa askel eteenpäin pelin rakenteessa niin hyökätessä kuin puolustaessakin ja uskon, että pelaajien yhteistyö on kentällä taas vähän parempaa kuin edellisessä ottelussa. Tähän päälle hyvä energia ja peli-ilme niin olemme valmiita ottamaan kolme pistettä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.