Gnistan tappioon Järvenpäässä

JäPS oli parempi toisen jakson maalintekokilpailussa lukemin 5-4. Aleksi Ristola rankaisi Gnistania hattutempulla.

Viileässä Järvenpään montoimihallissa pelattu kamppailu alkoi tunnustellen ja ottelun paras maalipaikka siunaantuikin vasta 22. minuutin kohdalla 16. rajan tuntumasta laukomaan päässeelle Endrit Mehmetille, jonka laukaus painui kuitenkin hiuksenhienosti ohi oikean yläkulman. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Mehmeti oli jälleen pahanteossa JäPSin alueella ja tällä kertaa boxin takaa lähtenyt komea laukaus painuikin komeasti maalin takanurkkaan. Paikoitellen kovia otteita ja kuumia tunteitakin sisältänyt puoliaika tuotti tuomarille töitä ja keltainen kortti heilahtikin peräti viidelle pelaajalle. Aivan puoliajan loppuhetkillä JäPS:n hyökkääjälle siunaantui huippupaikka Gnistanin alueella, mutta hyvin vastaan tullut Samu Volotinen onnistui torjumaan pallon väljemmille vesille. Puoliajalle siirryttiin Gnistanin maalin johtoasemassa.

JäPS tuli kovaa toiselle jaksolle ja pallo olikin Gnistanin verkossa jo minuutin pelin jälkeen kun boxiin vapaaksi pelattu Antti Ulmanen tuikkasi pallon verkkoon. Puoliajan alkuminuutteja suvereenisti hallinnut JäPS sai 50. minuutin kohdalla rangaistuspotkun, jonka laukoi hallitusti verkkoon Gnistanin paidastakin tuttu hyökkääjä Aleksi Ristola. Tappioasemassa Gnistankin heräsi pelaamaan ja ottelun asetelmat heittivät häränpyllyä vain muutamassa minuutissa. Ensin rangaistusalueelta laukomaan päässyt Kasperi Liikonnen tasoitti ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin kentälle vaihdosta juossut Jyri Kiuru tuikkasi Gnistanin johtoon. Molemmilla oli paikkansa tämän jälkeen maalin tekoon, mutta seuraavan kerran tolppien väliin osui JäPS:n Aleksi Ristola, joka pääsi tuikkaamaan pallon puolityhjään maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta ottelun vanhettua 70 minuuttia. Vauhdikas ottelu aaltoili päästä toiseen ja seuraavan osuman iski jo 73. minuutilla kulmapotkusta pallon maaliin puskenut JäPS:n pitkänhuiskea toppari Ayuub Abdi. Ottelun kahdeksas osuma oli lähellä 78. minuutilla Jimi Hackspikin täräyttessä kaukolaukauksen ylärimaan ja vain minuuttia myöhemmin pallo olikin järveenpääläisten maalissa kun vaihdosta kentälle juossut Luca Weckström osoitti jälleen todellisia super-subin ominaisuuksia iskemällä pallon rangaistusboxista verkkoon.

83. minuutilla nähtiin jo illan yhdeksäs osuma kun kiistanalaisessa tilanteessa JäPS:n Ristola iski jo illan kolmannen osumansa kun hän läpi päästyään harhautti vastaantulleen Samu Volotisen. Gnistanin pelaajat viittilöivät paitsiota, mutta linjatuomari tulkitsi tilanteen lopulta maaliksi Gnistanin puolustajan koskettua palloa ennen sen päätymistä hyökkääjän jalkaan.

Huippuviihdyttävä ottelu päättyi lopulta JäPS:in 5-4-voittoon peräti kahdeksan osumaa sisältäneen toisen puoliajan päätteeksi.

Päävalmentaja Joonas Rantanen löysi Gnistanin pelissä paljon parannettavaa.

– Peli oli enemmän sen näköistä mitä JäPS halusi sen olevan kuin miltä me haluaisimme sen näyttävän. Hyökkäykset olivat lyhyitä ja hukkasimme paljon palloja jo omalla kenttäpuoliskolla. Tämän lisäksi puolustimme huonosti alkaen pallojen voittamisesta aina oman maalin suojeluun. Parannettavaa jää paljon ihan jokaisella pelin osa-alueella.

Gnistan päättää YkkösCupin lohkovaiheen viikon päästä lauantaina, kun Talin hallissa vastaan asettuu KTP. Ottelutapahtumasta lisää infoa ensi viikon alkupuolella. Kick-off ottelulle on klo 13:00.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.