Gnistan kohtaa HIFK:n harjoitusottelussa

Harjoitusottelu käynnistyy Oulunkylän liikuntapuistossa lauantaina kello 14:00.

Gnistanin taival päättyi Ykköscupissa jo lohkovaiheeseen kun kaksi tasapelipistettä eivät riittäneet jatkokierroksille. Ykköscupissa kaikkiaan seitsemän osumaa iskeneen Gnistanin valopilkku oli jokaisessa ottelussa tolppien väliin osunut Kasperi Liikonen. Hänen ohellaan alunperin try-out-pelaajana rinkiin liittynyt Luca Weckström osui kahdesti. Ykkösen alkuun on aikaa vajaa kaksi kuukautta, joten Gnistan tulee pelaamaan useamman harjoitusottelun ennen kauden alkua, jotta kentällä omaksuttuja asioita päästään toteuttamaan käytännössä.


Lauantain vastustaja HIFK vaihtoi kuluvaksi kaudeksi pääkäskijää portugalilaisen Bernando Tavaresin otettua joukkueen komentoonsa. Valmennusportaan ohella myös pelaajisto on mennyt aika lailla uusiksi. Useat viime kauden avainpelaajat, kuten muun muassa puolustaja Aldayr Hernandez sekä keskikenttäpelaaja Jake Dunwoody, ovat vaihtaneet maisemaa. Heidän tilalleen on hankittu muun muassa maalivahti ”Beton” ja Sergei Eremenkon kaltaisia mielenkiintoisia nimiä. Gnistanista tähtirintoihin siirtynyt laitalinkki Nnaemeka Anyamele saatetaan hyvinkin nähdä HIFK:n kokoonpanossa huomisessa ottelussa.


Viime viikon lopulla neljä päivää huilinut joukkue on jatkanut kauteen valmistautumista tällä viikolla. Poissaolot ovat kiusanneet Kipinän valmistautumista lauantain koitokseen, sillä sivussa kokoonpanosta ovat varmasti puolustajat Henrik Ölander, Elton Maloku sekä Jimi Hackspik. Heidän lisäkseen sivussa ovat keskikentän pohjalla Ykköscupin peleissä huhkinut Pasi Forsman sekä hyökkääjät Lucas Morais, Luca Weckström sekä Jyri Kiuru. Nuorten maajoukkueen mukana olleiden Lasse Ikosen ja Sampo Ala-Ison pelikunto selviää vasta lähempänä lauantain ottelua. Gnistanin kokoonpanossa nähdään todennäköisesti useampikin try-out pelaaja näyttöjä antamassa.


Päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi lauantain ottelua lyhyesti:

– Viikko on ollut poissaolojen vuoksi varsin haastava, mutta ennen kaikkea on tärkeää, että pääsemme pelaamaan. Samalla pelaamme ensimmäistä kertaa ulkona omalla kotikentällämme.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.