Otteluraportti: Ykköscupin avauksessa tasapeli

Gnistanin Ykköscup käynnistyi Imatralla PEPO:n vieraana lauantaina. PEPO oli avausjaksolla tappavan tehokas, mutta ottelua hallinnut Gnistan kiri toisella jaksolla tasoihin Kasperi Liikosen ja Luca Weckströmin maaleilla.

Debyyttinsä Gnistan-paidasssa saivat avauskokoonpanossa tuore hankinta Sampo Ala-Iso, oikea puolustaja Jean Mabinda, vasen puolustaja Henrik Ölander sekä keskikentän keskustassa aloittanut Jimi Hackspik. Kärjessä aloitti testijaksolla oleva Edrit Mehmeti.

Gnistan otti ottelussa alusta asti hallinnan itselleen pyörittäen palloa puolelta toiselle, mutta tiloja kotijoukkueen puolustuksesta oli hankala löytää. PEPO puolestaan oli vaarallinen vastaiskuissaan.

Kotijoukkue siirtyi ottelussa 1-0 johtoon 14 minuutilla, kun Topi Pasi oli paikalla iskemässä Samu Volotisen torjuman vapaapotkun paluupallon verkkoon.

Avausmaalin jälkeen Gnistan otti entistä vahvemman otteen pallonhallinnasta, mutta murtautuminen maalipaikkoihin tuotti edelleen keltapaidoille vaikeuksia. Korkea prässi tuotti muutamia vaaranpaikkoja PEPO-puolustukselle, mutta maaliin asti palloa ei saatu.

Lopulta aivan puoliajan viimeisillä minuuteilla PEPO:n Kevin Beugre pääsi kasvattamaan kotijoukkueen johtoa 2-0 lukemiin.

Toisella puoliajalla peli jatkui pitkälti samalla kaavalla Gnistanin hallitessa palloa ja PEPO:n puolustaessa hyvin. Myös kotijoukkue alkoi saada hieman pidempiä pallonhallintajaksoja aikaiseksi puoliajan edetessä.

Gnistan onnistui kaventamaan ottelun vartti ennen päätösvihellystä. Mabinda nousi vahvasti oikealta ja pääsi etenemään pitkin päätyrajaa. Takaviistosta löytyi Kasperi Liikonen, joka niittasi pallon takanurkkaan.

Kavennus toi lisää virtaa Gnistanin otteisiin ja hyökkäyksiä vyöryi kohti kotijoukkueen maalia. Lopulta ansaittu palkinto tuli, kun Kasperi Liikonen vapautti Topi Järvisen oikealta laidalta ja Järvisen keskitys löysi boksista Luca Weckströmin, joka iski pallon puolivolleysta verkkoon.

Enempää osumia ei Imatralla nähty, joten Ykköscupin avausottelusta molemmille piste mukaan.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.