Otteluennakko: Ykköscup potkaistaan käyntiin Imatralla

Gnistan matkaa lauantaina PEPOn vieraaksi Ykköscupin avausottelussa. Ottelu alkaa Imatran Ukonniemi-areenalla kello 15:30. Voit seurata kotijoukkueen kuvaamaa ottelua suorana 7,90 euron hintaan täältä.

Palloliiton kilpailukalenteriin palaava Ykköscup pelattiin viimeksi vuonna 2003, jolloin Gnistan ei ollut mukana kilpailussa. Tällä kertaa kilpailu pelataan kolmessa maantieteellisesti määritetyssä alkulohkossa. Lohkojen neljä joukkuetta pelaavat yksinkertaisen sarjan, jossa viime kaudella parhaiten sijoittuneet joukkueet saavat kaksi kotiottelua. Kaksi kotiottelua pelaava Gnistan kohtaa alkulohkossa niin ikään kaksi kotiottelua pelaavan KTP:n, PEPOn sekä JäPS:n. Alkulohkoista jatkoon selviävät kaksi parasta joukkuetta. Pudotuspeleihin selviävät joukkueet ovat selvillä viimeistään 26.2.

Lauantain vastustaja PEPO nousi tulevaksi kaudeksi Ykköseen seuran lunastettua RoPS:n luovuttaman sarjapaikan. Näin Aivan ilmaiseksi Ykkösen paikka ei lilapaidoille kuitenkaan tullut, sillä viime kaudella PEPO sijoittui Kakkosen A-lohkon toiselle sijalle erittäin vahvasti sujuneen syyskierroksen myötä. Tuore sarjanousija on pyrkinyt sitomaan jatkosopimuksiin viime kauden avainpelaajiaan. Muun muassa kapteeninnauhaa viime kaudella kantanut keskikentän Calvin N’Sombo sekä tehokas laitahyökkääjä Markus Koistinen ovat tärkeitä kiinnityksiä. Tärkeää Ykkösen tason kokemusta joukkueeseen tuovat JIPPO:sta Etelä-Karjalaan siirtyneet Jirko Sorsa ja Topi Pasi sekä aiemmin muun muassa MP:a edustanut Irfan Sadik. PEPO:n Ykköscupin urakan piti alkaa jo viikko sitten, mutta ottelu JäPS:a vastaan jouduttiin siirtämään PEPOn koronakaranteenin vuoksi.

Tammikuun alussa valmistautumisen tulevaan kauteen aloittanut Gnistan lähtee lauantaina otteluun päävalmentaja Joonas Rantasen mukaan ainoastaan voitto mielessään. Rantanen odottaa näkevänsä pelissä niitä pelaamisen periaatteita, joita on ehditty käydä läpi harjoituskentällä kuluneiden neljän viikon aikana. Gnistanin kokoonpanosta puuttuvat huomenna varmuudella Rony HuhtalaTommi JänttiOtso Linnas sekä ensi viikolla joukkueen mukaan liittyvät Douglas Caé ja Lucas Morais.

Kasperi Liikonen odottaa innolla pääsyä tositoimiin.

– Hyvillä fiiliksillä lähden kauden ensimmäiseen peliin! Onhan tässä jo neljä viikko painettu hommia treeneissä. Uskon myös, että kaikki muutkin joukkueesta ovat odottaneet tätä hetkeä, että päästään viimein pelaamaan.

Ykköscupista Liikosella on selkeä näkemys.

– Itse Ykköscup on mielestäni hyvä järjestelmä. Joukkueet saavat hyvätasoisia pelejä pre-seasonin alkuun ja sitä kautta joukkueet pääsevät paremmin kehittämään peliään. Eli tervetullut uudistus kun vielä Suomen Cup palasi cup-muotoiseksi.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.