Kuva: SPL / Kalevi Hämäläinen

Lasse Ikonen lainasopimuksella Gnistaniin

Gnistan lainaa nuoren ja lupaavan keskikenttäpelaaja Lasse Ikosen AC Oulusta koko kauden mittaisella lainasopimuksella.

Oulun Luistinseuran junioripolun läpikäynyt 19-vuotias Lasse Ikonen debytoi miesten tasolla jo 16-vuotiaana kaudella 2019, jolloin tilille kertyi otteluita niin Kakkosessa kuin Ykkösessäkin. Sittemmin kolmen vuoden sopimuksen AC Oulun kanssa solminut Ikonen on päässyt ottamaan tuntumaa Ykkösen ja Veikkausliigan kenttiin. AC Oulun sarjanousuun päättyneellä kaudella 2020 Ikonen pelasi kolme Ykkösen ottelua ja viime kaudella pääsarjatason otteluita kertyi viisi kappaletta.

Sarjapelien ohella nuori lupaus on poikamaajoukkueiden vakiokasvoja. Kaudella 2019 ensimmäiset nuorten maajoukkuepelinsä pelannut Ikonen valittiin kauden 2021 aikana alle 19-vuotiaiden maajoukkueleirille päästen pikkuhuuhkajien kokoonpanoon heinäkuun harjoituspeleissä Ruotsia vastaan sekä lokakuun kolmessa karsintaottelussa.

Tulevaa kautta innolla odottava Ikonen kokee Gnistanin hyvänä ympäristönä kehittymisen kannalta.

– Saavun Helsinkiin todella hyvillä fiiliksillä. Odotan innolla, että pääsen mukaan arkeen ja treeneihin sekä sisään joukkueeseen. Koen, että Gnistan on ympäristönä erittäin ammattimainen ja laadukas paikka, joten uskon, että kunnossa pysyessäni pystyn kehittymään entisestään pelaajana.

Gnistanin kannattajat tulevat näkemään kentällä aina kaikkensa antavan Ikosen.

– Olen pelaajana hyvä riistämään ja pelaamaan molemmilla jaloilla. Annan aina kaikkeni joukkueen eteen ja minulla on palo kehittyä lisää pelaajana. Uskon ensi kauden olevan hieno mahdollisuus itselleni sekä joukkueelle.

Päävalmentaja Joonas Rantanen on tyytyväinen lainasopimukseen.

– Lasse on dynaaminen ja nopeajalkainen pelaaja, joka pystyy kuljettamaan palloa ja voittamaan kaksinkamppailuita. Uskon hänen sopivan varsin hyvin pelitapaamme. Mielestäni on merkittävää, että niin pelaaja itse kuin AC Oulukin näkevät meidän ympäristön hyvänä paikkana nuorelle ja potentiaaliselle pelaajalle ottaa seuraava askel urallaan.


Hanki nyt itsellesi Gnistanin kausikortti ja ole mukana kannustamassa Kipinää kohti Ykkösen kärkeä! Kausikortit myy Tiketti.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.