Kuva: Riku Laukkanen

Jean-Claude Mabinda vahvistamaan Gnistanin puolustusta

21-vuotias laitapuolustaja Jean-Claude Mabinda siirtyy Gnistanin riveihin ensi kauden kattavalla sopimuksella. Viime kaudella Mabinda edusti Veikkausliigaseura HIFK:ta.

Gnistan on solminut pelaajasopimuksen parhaiten oikean laitapuolustajan tontilla viihtyvän Jean-Claude Mabindan kanssa. Mabinda aloitti jalkapallouransa HIFK:n paidassa, mutta juniorivuodet vierähtivät pääasiassa HJK:n organisaatiossa. Mabinda debytoi miesten sarjoissa 18-vuotiaana kaudella 2018 pelaten 11 Ykkösen ottelua Klubi 04:n paidassa.

Nopea ja hyökkäävä laitapuolustaja teki lopullisen läpimurtonsa miesten tasolla kaudella 2020, jolloin FF Jaron avainpelaajiin kuulunut puolustaja oli avauskokoonpanossa 21 ottelussa eli yhtä vaille kaikissa pietarsaarelaisten sarjapeleissä.

Läpimurtonsa myötä Mabinda pääsi kokeilemaan siipiään korkeimmalla sarjatasolla kasvattajaseuransa HIFK:n paidassa. Kausi 2021 toi lopulta yhdeksän sarjapeliä, joista kolmessa Mabinda nähtiin tähtirintojen avauskokoonpanossa.

Helsingissä viihtyvällä Mabindalla on tähtäimessä iso rooli Gnistanin puolustuksessa.

– Odotan innolla ensi kautta. Gnistanissa tavoitteenani on ehdottomasti saada iso rooli joukkueessa. Joukkueesta löytyy jo tässä vaiheessa paljon hyviä pelaajia ja valmentaja on hyvä, joten odotan myös tuloksellisesti kaudesta tulevan erinomainen. On toki myös mukavaa jäädä Helsinkiin!

Päävalmentaja Joonas Rantanen uskoo Mabindan sopivan hyvin Gnistanin kasaamaan joukkueeseen.

– Jean on nopeajalkainen ja taitava laitapuolustaja, hän sopii varmasti hyvin tapaamme pelata. Nuoresta iästä huolimatta Jean on ehtinyt jo pelata useamman kauden aikuisten sarjoissa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.