Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan mukana niin Ykköscupissa kuin Suomen Cupissa ensi kaudella

Gnistan kohtaa Ykköscupin alkulohkossa tuoreet sarjanousijat PEPO:n ja JäPS:in sekä Veikkausliigasta pudonneen KTP:n.

Palloliitto uudisti tulevalle kaudelle merkittävästi perinteistä Suomen Cupia, jossa ensi kaudella palataan vanhaan cup-muotoiseen malliin kilpailun alusta alkaen. Suomen Cupiin voivat ensi kaudesta lähtien osallistua kaikki joukkueet sarjatasosta riippumatta. Gnistan on ilmoittautunut kilpailuun mukaan ja tulee Ykkösen joukkueena arvontaan kierrokselle kolme, jonka pelipäivä on alustavasti huhtikuun alkupuolella.

Uudistuksen myötä ensi kaudelle tulee mukaan uusi kilpailu Ykköscup, jossa Ykkösen joukkueet kisaavat tammikuusta maaliskuuhun keskinäisestä paremmuudesta. Joukkueet on jaettu kolmeen neljän joukkueen alkulohkoon, josta lohkojen kaksi parasta sekä kaksi parasta lohkokolmosta etenevät kahdeksan joukkueen puolivälieriin. Pudotuspelit pelataan yksittäisinä otteluina. Gnistanin alkulohkossa vastaan asettuvat Veikkausliigasta pudonnut KTP, sarjanousija JäPS Järvenpäästä sekä RoPS:n paikalle juuri nousunsa vahvistanut PEPO Lappeenrannasta. Tarkat peliaikataulut julkaistaan ensi viikon keskiviikkona.

Ykköscupin aikataulu:
22.1.–19.2. Lohkovaihe (runkopelipäivät 22.1., 29.1., 5.2., 12.2. ja 19.2.)
26.2. Puolivälierät
5.3. Välierät
12.3. Finaal

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.