Ricardo Duarte siirtyy AC Oulun päävalmentajaksi

Puolitoista vuotta Gnistanin valmentajana toiminut Ricardo Duarte siirtyy Veikkausliigaan AC Oulun päävalmentajaksi. Gnistan saa siirrosta korvauksen. Portugalilaisen johdolla Gnistan on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa Ykkösen seurana.

Elokuussa 2020 Gnistanin komentoonsa ottaneen Duarten johdolla Gnistan pelasi hienon loppukauden säilyttäen paikkansa Ykkösessä myös kaudelle 2021. Kuluvalla kaudella Gnistan sivusi seurahistorian parasta sijoitusta Suomen Cupissa ja selvisi sarjassa kuuden parhaan joukkoon varmistaen samalla paikkansa sarjassa kaudelle 2022.

Loppukauden vastuuvalmentajana toimii Rui Carvalho apunaan Mikke Salonen, Carlos Fradão, Ossi Koskela & Niklas Virta.

Duarte muistelee aikaansa Gnistanissa lämmöllä.

– Matkani Gnistanissa on ollut mahtava ja miellyttävä kokemus. Toimintaympäristö ja kotiyleisömme luoma energia kotipeleissämme jäävät muistoihini ikuisiksi ajoiksi. Ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia hienoja pelaajia, joiden kanssa sain työskennellä ja kasvaa valmentajana. Toiseksi kiitän kaikkia niitä hienoja taustahenkilöitä tässä seurassa, jotka tukivat työtäni päivittäin. Kolmas kiitos menee Antti Uusitalolle ja Marko Kolsille, jotka antoivat ensinnäkin minulle mahdollisuuden aloittaa urani päävalmentaja eikä kumpikaan missään vaiheessa menettänyt luottamustaan minuun. Neljänneksi tietenkin mahtavat kannattajamme, jotka tukivat meitä aina Oulunkylässä ja jaksoivat matkustaa perässämme ympäri Suomea. Nämä kaikki ihmiset jäävät sydämeeni ikuisiksi ajoiksi.

Vaikka Duarten johdolla Gnistan saavutti urheilullista menestystä, tärkeinpänä saavutuksena hän pitää koko organisaation kehittymistä.

– Molemmat kauteni täällä olivat omalla tavallaan menestyksekkäitä. Ensimmäisellä kaudella onnistuimme pitämään Gnistanin sarjassa pelaten upeasti sarjan 10 viimeistä ottelua. Tällä kaudella olemme menestyneet hienosti niin Suomen Cupissa kuin Ykkösessäkin selviytyen kuuden parhaan joukkoon. Ehkä tärkein saavutuksemme on kuitenkin luomamme perintö mitä tulee organisaatioon ja laadukkaaseen työskentelyyn urheilupuolella, joka tulee tekemään elämän helpommaksi seuraajalleni.

– Päätavoitteemme tälle kaudelle on nyt saavutettu, joten Gnistan ja AC Oulu sopivat, että voin siirtyä Ouluun samantien auttamaan heitä Veikkausliigassa. Gnistan jää hyviin käsiin ja olen kiitollinen seuralle joustavuudesta siirron mahdollistamiseen jo kesken kauden.

Lopuksi Duarte haluaa lähettää terveiset koko Gnistan-yhteisölle.

– Ennen lähtöäni haluan käyttää mahdollisuuden antaa tunnustusta koko Gnistan-perheelle, joka antoi minulle lämpimän vastaanoton ja sai minut tuntemaan olevani osa yhteisöä koko seurassa viettämäni ajan. Aion säilyttää tämän lämpimän tunteen sydämessäni ja toivoa Gnistanin menestystä missä ikinä olenkin!

Gnistan Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Uusitalo kertoo Duarten kehittäneen erityisesti joukkueen jokapäiväistä toimintakulttuuria.

– Olemme Gnistanissa todella kiitollisia Ricardon panoksesta viimeisen puolentoista vuoden aikana. Yhteistyö Ricardon kanssa on sujunut erinomaisesti ja hän on ollut erittäin pidetty henkilö seuran sisällä. Ricardo on huippuluokan ammattilainen, joka on laittanut itsensä likoon 100-prosenttisesti niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Kaikille näkyvää ovat hänen johdollaan miesten edustusjoukkueen saavuttamat historialliset tulokset. Tätä urheilullista menestystä tärkeämpää kuitenkin on Ricardon panos joukkueen jokapäiväisen toiminnan kehittämisessä. Hän on strategiamme mukaisesti vienyt toimintaamme systemaattisesti ammattimaisemmaksi siten, että olemme pystyneet luomaan organisaation ja toiminnan kulttuurin, jossa pelaajien ja myös valmentajien on mahdollista kehittyä kohti suurempia unelmia.

– Se, että Ricardo nyt lähtee Gnistanista on täysin oman strategiamme mukaista, jossa niin pelaajia kuin valmentajiamme pyritään viemään urallaan eteenpäin. Ricardo on päävalmentajana vielä ”nuori” ja hänen tavoitteensa ovat korkealla ja uskon, että hän tulee pääsemään pitkälle valmentajaurallaan. Haluan koko Gnistan-perheen puolesta sydämellisesti kiittää Ricardoa erinomaisesti tehdystä työstä ja toivottaa menestystä tulevaisuuden haasteisiin.

– Oulu halusi vahvasti Ricardon sinne jo nyt heti auttamaan heidän tilannetta. Koimme että olemme saavuttaneet kauden päätavoitteemme urheilullisesti (ylempi jatkosarja), niin emme halunneet olla esteenä sovittuamme yksityiskohdista.

OBRIGADO RICARDO!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.