Otteluennakko: Gnistan päättää kauden Tammisaaressa

Gnistan päättää kautensa vierasottelulla EIF:aa vastaan. Ottelu potkaistaan käyntiin Tammisaaren keskuskentällä kello 15:00. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Gnistan kärsi ylemmän jatkosarjan kolmannen tappionsa viime lauantaina kun VPS oli vahvempi 1-4 lukemin. Lauantain ottelun voittamalla Gnistan ohittaisi EIF:n ja sijoittuisi ylemmän jatkosarjan taulukossa kunniakkaalle viidennelle tilalle, jonka lisäksi voitto olisi makoisa revanssi kauden aiemmat kohtaamiset voittaneista tammisaarelaisista. Myös ainakin yhdellä Kipinän pelaajista henkilökohtaista panosta riittää, sillä VPS:aa vastaan Gnistanin lohdutusmaalin iskenyt Douglas Caé on vahvasti kiinni maalipörssin voitossa 14 osumallaan. Lähimmistä uhkaajista RoPS:n hattutempun edellisessä ottelussa iskenyt Simo Roiha on kahden maalin ja TPS:n Joakim Latonen kolmen maalin päässä brasilialaisesta.

Suurin toivein ja odotuksin kauteen lähteneen EIF:n mahdollisuudet nousukamppailuun olivat jo ylemmän jatkosarjan alkaessa käytännössä olemattomat. Jatkopelit alkoivat Vaasassa 2-0 tappiolla, joka koitui lopulta päävalmentaja Guillem Santesmasesin kohtaloksi. EIF:n seurajohdon kanssa yhteisymmärryksensä valmennuspestinsä jättäneen Santamasesin aisaparina aiemmin toiminut Manuel Bejarano sai tehtäväkseen luotsata tammisaarelaisia loppupelien ajan. Bejaranon komennossa pelit ovat sujuneet kohtalaisesti, josta hyvänä osoituksena RoPS:n kustannuksella haettu vierasvoitto ja tasapeli TPS:n vieraana.

EIF:n Ykkösen tasolle tasaisen laadukkaasta pelaajamateriaalista ovat kauden aikana nousseet esiin muun muassa hyökkäävä keskikenttäpelaaja Stanislav Efimov, joka on paukuttanut jo yhdeksän osumaa sekä Veikkausliigajoukkueidenkin tähtäimessä oleva ykkösmaalivahti Mehdi el Moutacim. Kauden avainhahmoihin kuulunut Robin Sid on joutunut seuraamaan ylemmän jatkosarjan pelit sivusta runkosarjan päätöspelissä sattuneen loukkaantumisen vuoksi.

Joukkueiden kauden aiemmista kohtaamisista ei Gnistanin näkökulmasta katsottuna paljon myönteistä kerrottavaa ole jäänyt. Elokuussa EIF esiintyi isännän ottein Tammisaaressa napaten 2-0 voiton. Syyskuun alkupuolella EIF oli Oulunkylässä selkeästi parempi 0-3 lukemin.

Gnistanin riveistä on varmuudella sivussa ainoastaan pitkäaikaistoipilaat Santeri Kuivalainen ja Lucas Morais, jonka lisäksi muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivänä. Gnistanin päävalmentaja Rui Carvalho haluaa joukkueen antavan kaikkensa voiton eteen lauantaina.

– Takana on uuvuttava kausi meille kaikille, mutta olemme suorittaneet tehtävämme kunnialla loppuun ja saavuttaneet tavoitteemme. Gnistanin tavoin myös EIF selvisi kuuden parhaan joukkoon ja ansaitsee siten kunniaa kauden esityksistään. Tässä viimeisessä pelissä tarkoituksena on esittää kentällä niitä asioita, joissa emme olleet parhaimmillamme etenkään edellisen pelin ensimmäisellä puoliajalla. Pelaajat tulevat antamaan kaikkensa kauden päättämiseksi voitokkaasti, mutta ennen kaikkea heidän tulevat osoittamaan sitoutumista ja intohimoa pelin voittamista kohtaan. Pukukopissa tunnelma on ollut todella hyvä läpi kauden. Olemme tehneet hyvää työtä ja jokainen meistä haluaa päättää kauden ylpeänä, jonka jälkeen voimme levätä.

– Lopuksi haluan kiittää kaikkia joukkueen jäseniä, pelaajia ja seuran muita jäseniä kaikesta tuesta tämän matkan aikana, kiitos!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.