Otteluraportti: Gnistan taipui Jarolle Pietasaaressa

Gnistan jäi tällä kertaa pisteittä Pietarsaaressa kun viimeistelyssään tehokkaampi Jaro nappasi 2-0 voiton.

Syksyisen harmaassa kelissä pelattu kamppailu lähti vauhdikkaasti liikkeelle kun jo alkuminuuteilla molemmilla joukkueilla oli loistavat paikat avausmaaliin, mutta Macaluey Chrisantus ja Douglas Caé eivät paikoistaan maalinteossa onnistuneet. Alkuminuutit hieman hapuillen pelannut Jaro otti pelin haltuunsa, mutta aivan avopaikoille punapaidat eivät päässeet. Sen sijaan Gnistanin Douglas Caélle siunaantui vartin pelin jälkeen jo toinen huippupaikka, mutta rangaistusalueelta lähtenyt matala laukaus painui selkeästi ohi maalin.

Puoliajan puoliväliä kohti mentäessä rohkeaan pallolliseen peliin panostanut Gnistan nappasi pelin hallinnan itselleen, mutta lupaavan näköiset hyökkäysaihiot eivät maalipaikkoihin johtaneet. Ensimmäistä maalia pääsi kuitenkin juhlimaan kotijoukkue Jaro 30. peliminuutilla Macaluey Chrisantusin puskiessa näyttävästi Aron Bjonbäckin oikealta laidalta tulleen keskityksen maalin oikeaan alakulmaan.

Avausmaali ei Gnistania lannistanut vaan rohkea pallonhallinta jatkui, mutta vaaralliset maalipaikat loistivat poissaolollaan. Puoliajan viimeisen vitosen käynnistyessä tolpat kolisivat molemmissa päissä kun ensin oikealta laidalta vapautettu Nnaemeka Anyamele laukoi matalan laukauksen etutolppaan ja vain hetkeä myöhemmin toisessa päässä tolppaa kolisutti näyttävällä kaukolaukauksellaan Markus Kronholm. Lopulta tauon viettoon siirryttiin isäntien 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla Gnistan tuli hyvin latautuneena peliin ja alkuminuuteilla Kasperi Liikonen pääsi laukomaan läheltä, mutta matala laukaus oli lopulta helppo torjuttava Thomas Olsenille. Jaro iski toisen osumansa 57. peliminuutilla Guillermo Sotelon ampuessa noin 23 metristä tulisen laukauksen maalin oikeaan takayläkulmaan eikä hyvin tilanteessa mukana ollut Jiri Koski aivan saanut näppejään väliin Sotelon laukaukseen. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin Koski sai jälleen torjuttavakseen Jaron tulisen laukauksen rangaistusalueen takaa, mutta tällä kertaa Koski onnistui näyttävällä torjunnallaan estämään lisäosumien syntymisen. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin kaukolaukausta pääsi kokeilemaan Gnistanin Nnaemeka Anyamele, mutta kohti vasenta yläkulmaa lähetetty kierteinen laukaus painui Gnistanin harmiksi ohi maalin.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa Gnistan panosti vahvasti hyökkäyspeliin, johon uutta virtaa toivat aiemmin vaihdosta kentälle juosseet Maximo Tolonen ja Rony Huhtala. Noin vartti ennen täyttä aikaa nähtiin lukuisia maalipaikkoja isäntien rangaistusalueella, mutta Thomas Olsen ja Kipinän toivomisen varaa jättänyt viimeistelyteho pitivät vierasjoukkueen maalisarakkeen edelleen nollissa.Viimeisen kympin aikana Gnistan ei enää onnistunut vaarallisia maalipaikkoja luomaan ja kun Jarokin keskittyi vankan johtoasemansa turvaamiseen, täydet kolme pistettä jäivät Jaron mukana Pietarsaareen 2-0 lukemin.

Ensimmäistä otteluaan Gnistanin vastuuvalmentajana toiminut Rui Carvalho kehui joukkueen asennetta ja hyökkäyspeliä, josta puuttuivat vain maalit.

– Ensinnäkin haluan onnitella pelaajia rohkeasta esityksestä vaikka lähtökohdat eivät kaikkine muutoksineen olleet helpot. Meillä oli enemmän pallonhallintaa, 11 maalintekoyritystä, 7 laukausta maalia kohden ja kaksi tolppaa. Tämä oli muuten yksi parhaista hyökkäyspään esityksistämme, mutta emme vaan saaneet palloa maaliin. Ja jalkapallossa on vaikea ottaa pisteitä, jos maalinteossa ei onnistu, tänään kävi niin.

– Nyt tärkeintä on levätä ja sen jälkeen alkaa keskittyä VPS-otteluun. Jatkamme viikon aikana kovaa työntekoa, jotta voimme ottaa seuraavasta pelistä kolme pistettä. Nämä pelaajat ansaitsevat ne.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.