Otteluraportti: EIF vahvempi kauden viimeisessä ottelussa

Kauden viimeinen ottelu Gnistanin osalta päättyi EIF:n 2-0 voittoon. Gnistanin lopullinen sijoitus Ykkösen kaudella 2021 on kuudes. Gnistanin Douglas Caé voitti Ykkösen maalikuninkuuden 14 osumallaan.

Gnistanin ja EIF:n välisen ottelun panoksena oli kummallekin joukkueelle sarjan viitostila ja mahdollisuus päättää kausi voitokkaasti viimeisessä ottelussa.

Kotijoukkue EIF:lle siunaantui ensimmäinen maalintekopaikka jo ottelun ensimmäisillä minuuteilla, kun Riku Selander pääsi kokeilemaan kulmapotkun jälkitilanteesta maalintekoa, mutta veto suuntautui Gnistanin maalilla ensimmäistä kertaa tällä kaudella torjuvan Otso Linnaksen ja maalin yli. Tämän jälkeen ensimmäistä puoliaikaa jatkettiin varsin rauhallisissa merkeissä, eikä mitään vaarallisia maalintekotilanteita nähty kummassakaan kenttäpäädyssä. Gnistanin hyökkäyskuviot päättyivät hyvin usein paitsioihin tai EIF:n varmaan puolustuspeliin. Sama kuvio toistui myös kotijoukkue EIF:n kohdalla ja Gnistanin puolustus selvitti muutamat EIF:n rakentamat hyökkäyskuviot helposti.

Ottelun 30. minuutilla EIF oli lähellä onnistua maalinteossa, kun ruotsalaispuolustaja Andre Einari Österholm pääsi puolittaiseen läpiajoon laidalta Gnistanin puolustuksen haparoidessa, mutta veto suuntautui Gnistanin maalintolppaan ja avausmaalia ei tästä tilanteesta syntynyt. Aivan avausjakson lopulla EIF siirtyi ottelussa 1-0-johtoon kun Stanislav Efimov pääsi laukomaan hyvästä vetopaikasta pallon ohi Gnistanin maalilla torjuvan Otso Linnaksen. Tauolle lähdettiin myös näistä kotijoukkue EIF:n 1-0-johtolukemista.

Ottelun toisen puoliajan alussa Gnistanin Rony Huhtala nousi vahvasti laidalta kohti EIF:n maalia ja tarjoili maalintekopaikkaa laidalta, mutta jatkajaa Huhtalan poikkikentän syötölle ei löytynyt ja Huhtalan hienosta noususta syntynyt maalintekotilanne kuivui kasaan. Pallonhallinta oli kuitenkin toisen puoliajan alussa siirtynyt selvästi kotijoukkue EIF:n haltuun ja se tyrehdytti muutamat Gnistanin hyökkäysyritykset helposti vahvan puolustuspelaamisen ansiosta. Näitä Gnistan pystyi luomaan lähinnä Topi Järvisen ja Rony Huhtalan järjestämien keskitysten johdosta. EIF:n lisämaali oli kuitenkin lähempänä totuutta, kuin Gnistanin tasoitus. Stanislav Efimov oli lähellä lisätä EIF:n johtoa noustessaan laidalta hyvään laukaisupaikkaan ja paikka avautui myös EIF:n Olli Jakoselle, kun hänet pelattiin kasvokkain Gnistanin maalivahti Otso Linnasta vastaan. Linnas piti kuitenkin Gnistanin vielä mukana pelissä.

Ottelun 77. minuutilla EIF:n Akseli Ollila laukoi kohden maalia ja Otso Linnas torjui vedon, mutta ei saanut palloa haltuunsa ja Olli Jakonen pääsi paikalle iskemään pallon maaliin vieden EIF:n jo 2-0-johtoon. Lukuisat vaaralliset maalintekotilanteet lisääntyivät kohden Gnistanin maalia Olli Jakosen tekemän maalin jälkeen, mutta Otso Linnas pystyi torjumaan ja estämään lisämaalien syntymisen. Lähimpänä maalintekoa oli EIF:n Akseli Ollila, joka pääsi kokeilemaan maalintekoa useaan otteeseen. Lisämaaleja ei ottelussa enään kuitenkaan nähty ja EIF vie voiton kauden viimeisestä kamppailusta lukemin 2-0.

Gnistanin lopullinen sijoitus sarjassa on tällä kaudella kuudes ja EIF vei viidennen tilan tästä ottelusta tulleen voiton myötä. Gnistanin hyökkääjä Douglas Caé voitti Ykkösen maalikuninkuuden 14 osumallaan.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.